По повод сигнали на граждани, постъпили чрез зеления телефон, Регионалната

...
По повод сигнали на граждани, постъпили чрез зеления телефон, Регионалната
Коментари Харесай

ТЕЦ - Габрово не изгаря отпадъци, съобщават от Екоинспекцията след проверка по сигнал

По мотив сигнали на жители, постъпили посредством зеления телефон, Регионалната екоинспекция във Велико Търново е направила инспекция на ТЕЦ-Габрово в средата на ноември. Установено е, че на площадката на централата се експлоатират два котела: един с мощ 23 МW на въглища и един с мощ 15 МW на биомаса. На 06.11.2019 година е почнало разпалването с мазут на първия казан, което може да е причина за следените сажди, за които са алармирали жителите. Вторият казан на биомаса не работи.

Силният звук, предаван от площадката, е бил вследствие на отделяната в атмосферата непотребна отработена пара от парната турбина, която не е употребена заради високите температури на околната среда и ниската консумация на топлота от клиентите.

При инспекцията е установено, че източниците на излъчвания в атмосферния въздух се експлоатират при естествена работа на пречиствателните уреди към тях. Не са настъпвали спешни обстановки. Не е открито съществуване или изгаряне на боклуци на площадката, оповестява Регионална инспекция за опазване на околната среда - Велико Търново. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР