По повод създаването на Сдружение Площад Алеко“, проф. Славчо Томов,

...
По повод създаването на Сдружение Площад Алеко“, проф. Славчо Томов,
Коментари Харесай

Проф. Славчо Томов: Рождество Христово, е най-близо до ценностите, залегнали в основата на сдружение „Площад Алеко“

По мотив основаването на Сдружение „ Площад Алеко “, проф. Славчо Томов, който е част от Управителния съвет на сдружението показа за Дарик радио детайлности за задачите на новата групировка.

„ Идеята не е инцидентна и зад нея стоят много наболели трендове в българското общество, които включват проблеми, свързани с Европа и света ненапълно. Известно е, че световните трендове са в един динамичен и плевел развой на смяна през последните няколко години.

В основата на Сдружение „ Площад Алеко стоят обичайни и изконни български полезности, които са възпитавани в поколенията и са излъчени от потомство на потомство, от прародители, предци, татковци и синове, а те ще ги предават на своите деца и внуци, и на бъдещите генерации.

Напоследък, залутани в бързото ни всекидневие и в това, по какъв начин да оцелеем в сложните времена, сякаш забравихме някои простички и стойностни неща, и те са свързани със фамилията, с това, което основава и крепи едно семейство. Това са традициите и родовата памет и несъмнено всички останали духовни полезности, в случай че щете и тези, свързани с християнските полезности и значителност на българина.

Да, в действителност България е мултикултурна и в прочут смисъл мултинационална страна и общественост, в която съжителстват няколко религии и това е един от отличителните белези на българското общество, който е присъщ за българското общество.

Аз персонално съм част от православните християнски хрумвания и не се срамя от това.

Всъщност Сдружение „ Площад Алеко “ се опира навръх тези няколко значими опорни пункта – по какъв начин да възродим и съхраним фамилните полезности, родовата памет, традициите, и вярата в обществото.

Какви действия са включени в работата на сдружението. По какъв метод, то внася в обществото тези хрумвания и по какъв метод то осъществя задачите си, които са по този начин нужни тъкмо в днешни дни?

„ Съвсем неотдавна в столицата се състоя събитие с концепция Сдружение „ Площад Алеко поддържа една концепция, която имаше за цел да сплоти и събере всички неправителствени и неполитически обединявания и сдружения от страната, които са близки по своите хрумвания и това, което може би най-вече ги сплотява е консервативната концепция.

Не тъй като демократичните полезности и концепция е контрапункт на това. Всички знаем, че демократичните полезности и концепция са едно направление, което постоянно е съществувало през годините и в българската история и общество.

Аз мисля, че не опълчването и борбата на тези две посоки – консервативно и демократично, а по-скоро конкуренцията сред тях на полето на концепциите и познанията, на стойностните неща в обществото, тъкмо тази градивна конкуренция е в интерес на българското общество.

Така Сдружение „ Площад Алеко “ стана част от тази консервативна общественост, която се сътвори в столицата, на национално равнище “.

Относно личностите, включени в сдружението, проф. Славчо Томов, който е знаменит като доктор и като два мандата ректор на Медицински университет – Плевен, сподели:

„ Сдружението включва персони, които са известни и стойностни, достигнали изключителни резултати, всеки в своята област. Те са представители на разнообразни сфери от човешкото знание. Мога да кажа, че п о-голямата част от тях не са политически персони.

Един от тях е да вземем за пример Петър Станков, който е емблема на българския футбол от близкото минало, който се трансформира в емблема и на град Свищов – обичана персона, която е позната на всички. Той в Швейцария при деца и внуци, само че е мощно привързан към град Свищов и района, към националните полезности и към консервативната концепция “.

Проф. Славчо Томов посочи, че концепцията за основаването на сдружението е на юрист Калин Костов, който е роден в Свищов и живее в крайдунавския град.

„ Той е индивидът, който е генератор на всички тези хрумвания, освен за сдружението, само че и на всички действия и интензивности, които са свързани с възраждането на град Свищов и на района, както и на консервативните хрумвания “.

От името на Сдружение „ Площад Алеко “, което сигурно е едно от събитията на годината в народен мащаб, проф. доктор Славчо Томов насочи привет във връзка настъпващите коледни и новогодишни празници

„ Може би концепцията за Рождеството като нравствен празник, е най-близо до тези стълбове и полезности, които залегнаха в основата на сдружението „ Площад Алеко “. Съвсем разумно и естествено е да се обърна към всички българи, към всички тези, които тачат своя жанр, близки и семейство, както и своите другари:

Наистина би трябвало да настъпят времена, да променим нашето отношение, залутани в бързината на всекидневието ни, във всички спорове и епидемии, които объркаха в известна степен.

Мисля, че е време да се вгледаме вътре в себе си и да въведем в ред вътрешния си мир, духовния си живот и този на най-близките хора до нас “, казапроф.Томов.

Проф. доктор СлавчоТомов ечленна Управителния съвет на Сдружение „ Площад Алеко “. Той е лекар по медицина и медицински науки с добити специалности по ”Акушерство и гинекология ”, " Онкология " и " Обществено здраве и здравен мениджмънт ".

За приноса му в развиването на българската и международната медицина, проф. Томов е включен в Енциклопедичната книга „ Светила в българската медицина ”; определен е за член на International Biographical Centre (IBC) ”TOP 100 HEALTH PROFFESIONALS 2007 ”, Кеймбридж, Англия. Автор е на над 210 научни изявления, на 2 научни кино лентата и е рецензент на публикации в списание European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology (EJOGRB).

Проф. доктор СлавчоТомов е организационен член и член на управителните препоръки на Европейската Асоциация по роботизирана гинекологична хирургия и на Управителния съвет на Асоциацията по роботизирана хирургия за Югоизточна Европа, Българската асоциация по минималноинвазивна гинекологична хирургия (БАМИГХ), Българската асоциация по онкогинекология (БАОГ).

Членува в редица влиятелни български и интернационалните професионални организации.Специализирал е във Франция, Германия и Съединени американски щати.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР