По повод съобщение до медиите на Министерство на отбраната от

...
По повод съобщение до медиите на Министерство на отбраната от
Коментари Харесай

Ген.-майор Цанко Стойков два пъти отказа информация на КПКОНПИ за Десислава Радева

По мотив известие до медиите на Министерство на защитата от 07.02.2020 година, с докладна бележка на началника на защитата „ по отношение на изнесената в общественото пространство информация, касаеща командира на Военновъздушни сили по отношение на инспекция от КПКОНПИ “, пресцентърът на Комисията разгласява писма на ген. Цанко Стойков, в отговор на отправени до него претенции за показване на информация, на съображение член 72 ЗПКОНПИ.

Исканията са били изпратени в хода на произвеждане за определяне на спор на ползи.

Гешев: Сблъсък с президента не сме имали, в България няма безспорни имунитети

От документите излиза наяве, че два пъти командирът на военно-въздушните сили генерал-майор Цанко Стойков е отказвал да даде на антикорупционната комисия документи по отношение на инспекция на брачната половинка на президента Десислава Радева. В писмата военачалник Стойков е стимулирал правно отговорите си за отхвърли на информация. Според публикуваните документи, на 8 май предходната година той е обяснил на антикорупционната комисия, че писмата им са относими единствено към лица, които сега заемат високопоставени длъжности в системата.

Документът можете да видите тук:

В края на май, във второто си писмо, Стойков изяснява, че президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на е освободен от Военновъздушни сили през август 2016 година и тригодишният законов период за разглеждане на спор на ползи е изминал. Това, съгласно писмото, значи, че документи не би трябвало да се дават.

Документът можете да видите тук:

Приключи инспекцията на ген. Цанко Стойков

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР