По повод репортаж на bTV от 5 януари за незаконно

...
По повод репортаж на bTV от 5 януари за незаконно
Коментари Харесай

Благоевградската прокуратура оспорва телевизионен репортаж

По мотив репортаж на bTV от 5 януари за нелегално строителство в с. Дебрен от Окръжната прокуратура в Благоевград осведомят, че на 30 ноември предходната година са постъпили материали от Върховната административна прокуратура по отношение на подаден сигнал за позволени груби нарушавания при издаването на две позволения за градеж в гърменското село.

По тази причина на 3 декември 2018 година наблюдаващият прокурор е изискал информация от кмета на община Гърмен за подхванати дейности по сигнала. По думи на кмета по отношение на двата градежа в с. Дебрен са формирани констативни актове за прекъсване на строителството. Издадени са заповеди на кмета на община Гърмен за прекъсване осъществяването на градежите и се не разрешава достъпа до тях.

 ДНСК сезира прокуратурата за къща върху дере в село Дебрен
ДНСК сезира прокуратурата за къща върху дере в село Дебрен

Търсят отговорност и от кмета и от основния проектант на община Гърмен

На 19 декември Окръжната прокуратура в Благоевград е подала митинг за оповестяване на разрешенията за градеж от 7 март 2017 година и от 10 октомври 2018 година за оскъдни заради несъгласие с материалния закон.

Предстои по импортирания от прокуратурата митинг да се произнесе началникът на Регионална дирекция за народен строителен надзор - Югозападен регион.

 Къща
Къща " изникна " над дере в благоевградското село Дебрен

Околните къщи нееднократно са наводнявани

Предвид дейностите, които са подхванали, от прокуратурата смятат за неточно заключението в телевизионния репортаж, което гласи, че " държавното обвиняване твърди, че този проблем не е в неговите пълномощия ".

Протестът за оповестяване на двете позволения за градеж в с. Дебрен за оскъдни е подаден от страна на прокуратурата пред способния орган 18 дни преди датата на лъчение на въпросния репортаж.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР