По повод развихрилите се дискусии в социалната мрежа,в които защитници

...
По повод развихрилите се дискусии в социалната мрежа,в които защитници
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов: Заради фалшиви “природозащитници”, Благоевград постепенно се е превърнал в естествен развъдник на кучета, а не в място за живот на хората.

По мотив развихрилите се полемики в обществената мрежа,в които бранители на животните, изригнаха против община Благоевград и кмета Илко Стоянов,днес благоевградския градоначалник излезе с безапелационна позиция, с която отхвърля обвиняванията за нехуманност на взето решение за надзор на това кой храни бездомните четириноги. Припомняме, че преди дни се организира среща с хора, потърпевши от нахлуване на куче, на която бе решено общината да глобява тези,които нелегламентирано хранят бездомно животно. Ето какво съобщи Стоянов в позиция, която публикуваме без интервенция:

За кучетата и хората (но не по Джон Стайнбек, а по Алеко Константинов)
Кметът е човек като всеки различен и не трябва да нарушава законите, даже да е с най-хубави планове
Искам да стартира с това какви са пълномощията на кмета на една община.
Кметът има правото да вземе проблематично куче в подслон, да се погрижи за него и след три дни е задължен да го върне на местообитанието – там, откъдето го е взел.
Кметът на една община не трябва да нарушава законите, даже когато не е склонен с това, което написа в тях.
Кметът на общината не е свръхчовек и не трябва даже да си помисля, че е освен това от всеки гражданин на общината.
Всяко отклоняване от тази посока може да донесе краткотрайни изгоди, само че рано или късно ще докара до вреди за жителите на общината. Затова желая да заявя, че аз съм човек, който съблюдава законите, такива каквито са и няма да ги нарушавам.
Ще се опитам да ги трансформира, само че не и да ги нарушавам!
Сега за хората. Има хора, които обичат кучета и вършат всичко за тях, без да усещат нужда да се снимат и демонстрират в обществените мрежи по какъв начин се грижат за животните. Това са хора, същински, естествени и скромни.
Но има и хора, които употребяват кучетата, до момента в който се преструват, че ги обичат. Било то поради финансови ползи или просто, с цел да задоволят личното си его, търсейки публично внимание. Това, което ще напиша в този момент е за тези с подправената любов.
Като кмет на Благоевград се срещам с доста поданици и беседваме по разнообразни тематики. По тази причина се срещнах и с хора, които са потърпевши от нападателни кучета. Кое тъкмо подразни “природозащитниците ”? Че има такива ухапани хора ли? Има, и то доста. И макар, че тези хора са хапани от кучета, те не ги ненавиждат по този начин, както фанатиците умеят да ненавиждат, даже без причина.
Целта на срещата, която организирахме в четвъртък, беше дружно да потърсим действително решение на казуса с многочислените бездомни кучета по улиците на Благоевград. Нито един от потърпевшите не изрази извънредно мнение към животните, макар контузиите, които бяха претърпели. Точно противоположното. Позволихме си да потърсим уравновесено решение, което да резервира живота на кучетата и в същото време да даде опция за използването на някакъв начален надзор върху безразборното им хранене. Ако бъде сбъднат подобен надзор, могат да бъдат реализирани две съществени цели:
1. Да се понижи опцията да бъдат отравяни кучетата при безразборното мятане на храна;
2. Грижещите се за бездомните кучета да подпишат декларация за контрол, като по този метод ще осиновят куче, въпреки и на улицата. По този метод ще бъде регламентирано кой има право да храни кучетата, с цел да отсеем тези, които нямат това право! Кое е неприятното в това?!
Трябва да отбележа, че все още на срещата, броят на изявилите предпочитание да бъдат надзорници на бездомни кучета в Благоевград беше нула.
Този план за решение беше изведен като прессъобщение на страницата на Община Благоевград, само че явно има хора, които не могат да четат, не желаят да четат или пък просто им харесва да лъжат и да ненавиждат.
Никога не е налагана възбрана да се хранят кучетата и никой не е изискал такова нещо! Позволих си само да желая налагането на КОНТРОЛ, посредством който да запазим живота на кучетата и да въведем някакъв начален ред в Благоевград.
Вместо да протече някаква съответна полемика по предлагането, една фанатична група от самовлюбени “природозащитници ” стартира за следващ път да популяризира неистини, да измисля други действителности, да подценява цели групи от хора в обществото, пробвайки се да наложи мнението си като последна инстанция. Именно поради съществуването на такива подправени “природозащитници ”, Благоевград последователно се е трансформирал в натурален разплодник на кучета, а не в място за живот на хората.
Не, драги ми фанатици! Вие не обичате кучетата, Вие обичате единствено себе си!
Обичта значи Отговорност!
А Вие сте:
- безотговорни към закона,
- безотговорни към кучетата,
- безотговорни към хората!
Не Ви пука за нищо друго, с изключение на да ненавиждате и да сте център на внимание! Как другояче да си разбираем обстоятелството, че към този момент няколко дни не спирате да пишете неистини в обществените мрежи, само че не намирате няколко минутки време, с цел да подпишете декларация, с която поемате отговорност да се грижите за бездомно куче, като негов формален надзирател?
Стотици известия и изявления в обществените мрежи, а в действителността - едно огромно нищо.
Броят на декларациите за контрол на бездомно куче отново е толкоз, колкото беше и преди - НУЛА! Тази нула е самооценката на “грижещите се ” за бездомни кучета. Това е тяхното верую: “ще върша каквото си желая, когато си желая, а в случай че стане нещо, кметът е отговорен и аз ще се появя в обществените мрежи. ”
Накрая желая да се обърна към тези, които в действителност обичат кучетата. Грижете се за бездомно куче, никой в никакъв случай не ви е забранявал. Просто попълнете декларация, че го вършиме, с цел да прекратим този безпорядък, от който страдат и хората, и животните. Нищо не Ви коства, с изключение на ОТГОВОРНОСТ!
П. П. Коментарите към актуалната обява са заключени напълно съзнателно, тъй като смятам, че е изцяло безсмислено да давам естрада за разпространяване на неистини, обети, закани, закани, обиди и всевъзможни внушения, които имат за цел посредством наслагване на ненавист да отклонят вниманието от същинското наличие на тематиката!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР