По повод Празника на българската национална полиция 8-ми ноември, за

...
По повод Празника на българската национална полиция 8-ми ноември, за
Коментари Харесай

109 служители на ОДМВР – Плевен са наградени за празника на българската национална полиция 8 ноември

По мотив Празника на българската национална полиция 8-ми ноември, за реализирани високи професионални резултатис „ Писмена хвалба “ от шефа на ОДМВР – Плевен са наградени 109 чиновници от разнообразни структурни подразделения на вътрешното ведомство.
В ОДМВР - Плевен са пристигнали приветствени адреси от управлението на Министерство на вътрешните работи, структури на локалното самоуправление, държавни институции и неправителствени организации за положителната съгласуваност в активността по опазването на положителния публичен ред и противодействието на престъпността.
Получени са благодарствени писма от жители, които изричат благодарност към полицейските чиновници за своевременната реакция, човешко отношение и съпричастност към проблемите на хората.

8-ми ноември е определен за ден на българската полиция през 1924 година по самодейност на софийския градоначалник о.з. подполковник Георги Кьосев и по предложение на Светия синод и персонално на Митрополит Стефан.

Прекъснат е след 1943 година. С решение 38 на Министерския съвет от 29 януари 1999 година е възобновена традицията за честване на професионалния празник на българската полиция в деня на Свети Архангел Михаил, символизиращ защитничеството като демонстрация на геройство и хуманизъм. Полицейските чиновници са призвани да ползват закона по този начин, както е записано в житието на светеца “Да подсигуряват животът, парцелът и свободите на жителите! ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР