По повод последните публични изяви на съпредседателя на съвместната комисия

...
По повод последните публични изяви на съпредседателя на съвместната комисия
Коментари Харесай

МВнР: Позициите на историческата комисия не обвързват правителствата с решения

" По мотив последните обществени изяви на съпредседателя на взаимната комисия по историческите и просветителните въпроси от страна на РСМ, министрите на външните работи на двете страни споделят убеждението, че работата на взаимната комисия по исторически въпроси продължава да бъде от главно значение за развиване на двустранните връзки. " Това съобщи на брифинг началникът на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи Митко Димитров.

Изявлението му е по отношение на предлагането на съпредседателя на взаимната комисия по историческите и просветителните въпроси от страна на Република Северна Македония проф. Драги Георгиев работата на комисията да бъде замразена за две години. Дейността ѝ е от значително значение за осъществяване двустранните връзки, използване на Договора от 2017 година и разтрошаване на стандартите от предишното, означи представителят на Министерство на външните работи.

" Членовете на комисията имат право да показват своите позиции, само че те не обвързват държавните управления на двете страни с взимане на дадени решения ", съобщи Димитров.

В петък министрите на външните работи и на културата, както и ръководителят на комисията по просвета и медии в Народно събрание ще посетят РСМ за отбелязване на 150 години от рождението на Гоце Делчев, както и във връзка откриването на пресклуб на Българска телеграфна агенция в Скопие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР