По повод планираните спешни рокади в новия служебен кабинет, все

...
По повод планираните спешни рокади в новия служебен кабинет, все
Коментари Харесай

Тома Биков пред Lupa.bg: Даниел Митов ще е добър външен министър

По мотив плануваните незабавни рокади в новия длъжностен кабинет, към момента не е ясно дали актуалният министър Стефан Димитров ще сдаде поста на острието на ГЕРБ във външната политика - Даниел Митов. Очаква се развръзката и в земеделското министерство - Георги Тахов на мястото на Кирил Вътев.



Дали ще има президентски декрет по управническите проблеми, още не е ясно. Само се знае, че президентът осмисля обстановката, както през вчерашния ден съобщи вицепрезидентът Илиана Йотова.

Съвсем къс коментар пред Lupa.bg направи зам.-председателят на ГЕРБ Тома Биков, с ангажимента, че е рано да се приказва.

" Даниел Митов беше добър външен министър и ще бъде добър външен министър. ", съобщи депутатът от ГЕРБ.

Нека да забележим какво ще стане и тогава ще разясня, сподели той, като очевидно засяга предстоящата реакция от президента Радев.         

Както към този момент стана ясно, Димитър Главчев предложи промяна - на мястото на Стефан Димитров като министър да влезе зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов. Вчера пък служебният министър председател изненадващо изиска и промяната на министър Кирил Вътев в Министерство на земеделието и храните, който е един от четирите министри, които одобриха да останат в служебния кабинет. 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР