По повод писмо на КТ Подкрепа до Световната и Европейска

...
По повод писмо на КТ Подкрепа до Световната и Европейска
Коментари Харесай

Ситуацията в пловдивския Либхер стигна до най-големия шеф на компанията!

По мотив писмо на КТ " Подкрепа " до Световната и Европейска индустриални федерации за протичащото се в " Либхер " до Пловдив, от синдиката изпратиха на Plovdiv24.bg тяхното писмо до притежателя на Либхер-Хаусгерете Марица " ЕООД, гр.Пловдив господин Вили Либхер.

Публикуваме го без редакторска интервенция:

В навечерието на Международния ден на труда IndustriALL Global Union и IndustriAll European Trade Union приканват Liebherr-International AG да зачита главните права на работещите в България:

Уважаеми господин Вили Либхер,

Пишем това писмо до Вас от името на IndustriALL Global Union и IndustriAll European Trade Union – и двете организации съставляват работещите в минната промишленост, енергетиката, и преработваща индустрия в целия свят.

Призоваваме Liebherr-International AG да се намеси неотложно в дъщерното си сдружение " Либхер-Хаусгерете Марица “ ЕООД в Пловдив, България, с цел да подсигурява цялостното ценене на главните трудови права в предприятието.

Обърнете внимание, че Синдикалната федерация на машиностроителите и металоработниците при Конфедерация на труда " Подкрепа “ (СФММ, КТ “ПОДКРЕПА “) членува и в двете наши организации.

Шокирани сме да научим, че Вашето локално управление работи в нарушаване на националното трудово законодателство и основните интернационалните трудови стандарти, в това число Конвенция № 87 за свободата на сдружаване и протекция на правото на образуване и Конвенция № 98 за правото на образуване и на групово договаряне на Международната организация на труда (МОТ).

Ръководството на " Либхер-Хаусгерете Марица “ ЕООД не признава синдикалната конструкция и не дава отговор на настояването на синдиката за присъединяване в групови договаряния.

Освен това компанията е забранила на водача на СФММ (КТ “Подкрепа “) достъп до работното му място, а синдикалните членове са принудени да се съгласят с " непринудено " преустановяване на трудовия си контракт под директна опасност от дисциплинарно уволняване.

Ето за какво IndustriALL Global Union и IndustriAll European Trade Union приканват Liebherr-International AG да влияе върху дъщерното си сдружение " Либхер-Хаусгерете Марица “ ЕООД в Пловдив, с цел да подсигурява неотложно започване на договарянията за групово договаряне, да постави завършек на преследването и издевателството над синдикалните членове и да откри рационален обществен разговор, който би трябвало да докара до почтени и обективни условия на труд за работещите в " Либхер-Хаусгерете Марица “ ЕООД.

Надяваме се, че ще обърнете внимание на обстановката оптимално незабавно и чакаме Вашия навременен отговор.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР