По повод обвиненията на БСП, че управлението му се превръща

...
По повод обвиненията на БСП, че управлението му се превръща
Коментари Харесай

Бойко Борисов Със Съдбовни Думи За България От Мюнхен!

По мотив обвиняванията на Българска социалистическа партия, че ръководството му се трансформира в тирания, Борисов отговори:

" За тирания тъкмо те ли да приказват с Костинброд и това, което вършиха. Тези хора мислят, че сме безпаметни всички като тях ".

По думите му България " стои доста добре и виждате, че всички ни хвалят ".

" Да се стегнем и във вътрешен проект - малко по-скромно, тъй като никой не е не запомнил кабинета на Българска социалистическа партия с Орешарски и какво се случи с банкова система и всичко останало. Забрахме ли го? Не сме не запомнили, то беше доста скоро. Така че с цялото ми почитание към тях - и президентът Радев завоюва изборите при нашето ръководство. Като можеш да спечелиш, си спечелваш, както и аз при тях съм спечелвал ", разяснява още той рецензиите на опозицията на измененията в Изборния кодекс.

Междувременно президентът Румен Радев отвърна на въпроса дали ще наложи несъгласие върху кодекса по този начин:

" Ще работя институционално. Ще взема решение когато законът пристигна при мен. Тогава ще преценява по какъв начин да постъпя. Нека другите да се изговорят, моите дейности са ясни ".

Случаят " Гебрев " и венецуелските пари

Партньорските служби научиха от нас за случая " Гебрев ", а не противоположното, съобщи още Борисов, коементирайки и другите гореи тематики от последните дни.

" През 2015 година, когато са работили по този престъпен случай за следствие на опит за ликвидиране, никой не е знаел нито за " Новичок ", нито за съветски сътрудници, нито за каквото и да било. Нито през тези години някой е приказвал в България от самите пострадали. Разбрах, че някой от българските политици споделил, че не било вярно непознати посланици да осведомят нашите служби. Точно противоположното - българските служби, българският основен прокурор същият ден, в който получих аз сигналите, отидоха и в английското посолство и осведомиха по надлежния метод всички партньорски служби ", добави министър председателят.

" Същото е с тази нечиста сделка за парите от Венецуела. Към момента, когато те са превеждани, не е имало нищо нелегално по този ред, с цел да си хулим банковата система. В момента, в който идва сигнал - събота против неделя от американска страна, аз персонално извиках американския дипломат да го уведомя какво работят българските служби, до къде сме стигнали, защото има нота от департамента на Щатите - не те са пристигнали. Аз съм извикал посланиците, с цел да ги осведомявам, с цел да не се пишат идиотщини и нелепости. И всички са излизали и са споделили: благодаря на българското държавно управление и на службите за това, което работят и са създали все още ", посочи Борисов.

В отговор на въпроси за пазаруването на изтребители F-16, министър председателят уточни, че във връзка с спомагателната помощ, когато стартират договарянията българската страна ще упорства за цех за ремонт на самолетите. Така страната ни ще се развива, колкото може повече в тази индустрия.

" Светът е ужасно нерешителен. Виждате конкуренция в нуклеарното оръжие, конкуренция в ракетните системи, конкуренция във въоръжението, счупени дипломатически връзки ", посочи той.

За Брекзит - всички оптимисти, че в последния миг нещо ще се случи

От Мюнхен Бойко Борисов разяснява и Брекзит, откакто се срещна с основния преговорящ на Европейски Съюз.

" Разговарях с Мишел Барние, тъй като желаех да се осведомявам за последните придвижвания по договарянията за Брекзит. Близко сме до ръба, не мога да давам детайлности, ще чуем какво се желае в този финален кръг от договаряния. Не виждам изгода и за Англия, и за Европейски Съюз, не виждам каква е изгодата, не виждам оптимизъм. Всички вървим с един оптимизъм, че нещо ще се случи в последния миг. Не можем да загубим общия пазар. Това е най-силното нещо, което има Европа, в случай че се остави отворена врата, не виждам по какъв начин може да се управлява ", сподели още той.

Междувременно от пресслужбата на Министерски съвет цитираха какво е споделил министър председателят на Барние по време на диалозите:

" България е в напреднала подготовка за всички вероятни сюжети за Брекзит. Вече имаме два признати проекта за деяние, свързани с отдръпването на Англия от Европейски Съюз - " със договорка " и " без договорка ".

Той е изтъкнал, че държим на основната роля на Европейска комисия за постигането на съгласуван метод сред страните членки, изключително във връзка с подготвеността за Брекзит.

" За България преди всичко стоят правата на жителите, в това число - обществените и здравните, пенсиите ", е добавил министър председателят.

Той е декларирал цялостна поддръжка към основния договарящ на Европейски Съюз и го е поздравил за отличната работа на преговорния екип.

" Споразумението за отдръпване е допустимо най-хубавата основа за уреждането на Брекзит. То дефинира внимателен баланс, който подсигурява правата на жителите и бизнеса, бюджета на Европейски Съюз, целостта на Единния пазар и мирния развой в Ирландия ", е добавил министър председателят.

Той е декларирал, че поддържаме визията на Европейска комисия, че съглашението не предстои на предоговаряне. И е бил безапелационен, че в сегашния основен миг единството на 27-те страни членки на Европейски Съюз е от изключителна значимост.

За арестувания либийски танкер

" Радвам се да те поздравя, знаеш какъв брой доста и значими са връзките ни с Либия. Страхотни обичаи и взаимоотношения. Сега се надявам да ни гостуваш в София и да възстановим предходните положителни връзки ", с тези думи пък Бойко Борисов е почнал двустранната си среща с министър-председателя на Държавата Либия Файез Сарадж в Мюнхен, прецизираха от държавния пресцентър.

Премиерът с либийския си сътрудник Файез Сарадж

Борисов е показал, че като член на Европейски Съюз България споделя визията какъв брой значително е съдействието със страните от Северна Африка за намирането на стабилно решение на проблемите, свързани с незаконната миграция, екстремистката идеология и тероризма.

Двамата са разискали и задържането на моторния танкер " Бадр/Бдин ".

" Въпросът е с частноправен темперамент, все пак българското държавното управление се ангажира с него, с цел да не се отрази неподходящо на двустранните връзки. Готови сме да решим въпроса по метод, взаимно устройващ и двете страни ", е декларирал Борисов, добавяйки, че корабът се намира в пристанище Бургас и ще остане там до окончателното изясняване на обстановката.

" В България работи правилото на разделянето на управляващите и всички досегашни дейности на българската администрация са основани на актове на правосъдната власт. Либийската страна, посредством своите процесуални представители, има опция да отбрани своите законни права и ползи пред самостоятелния български съд ", е допълнил министър-председателят.

По думите му юристите на либийската страна следва да показват всички съответстващи документи пред правосъдните управляващи за дефинитивно решение на противоречивите моменти. А представителите на българската администрация ще се съобразят с влезлите в действие правосъдни решения в сходство с правилото за правда, от който се управляват.

" За да няма и най-малка сянка на подозрение върху дейностите на българската страна по въпроса, всички способени органи на изпълнителната власт обясняват случая за възможни непозволени дейности ", е споделил още министър председателят Борисов.

Либийският му сътрудник е определил дейностите на българските управляващи по проблема като положителни вести.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР