По повод навършването на 30 години от официалното отваряне на

...
По повод навършването на 30 години от официалното отваряне на
Коментари Харесай

Георги Марков представи в парламента книгата си Феноменът Виктор Орбан

По мотив навършването на 30 години от формалното отваряне на границата на Унгария с Австрия националният представител Георги Марков показа в Народното събрание книгата си " Феноменът Виктор Орбан ".

Книгата обгръща политическата активност на Орбан от 16 юни 1989 година до 20 август 2019 година

Тя се отнася за един настоящ министър-председател на страна-член на Европейски Съюз и другарска страна, изясни при представянето създателят.

По думите му, българският парламент е може би единственият в Европа, който отбелязва трийсетгодишнината, която се навърши през вчерашния ден, от рухването на първата тухла от Берлинската стена. Това беше 11 септември, когато Унгария необятно отвори границата си, хиляди източногерманци с трабанти, с деца, с писъци и наслада минаха желязната завеса, където ги чакаха техните родственици от Западна Германия, напомни историческите обстоятелства Марков.

Той изясни, че е дал заглавие на книгата " Феноменът Виктор Орбан ", тъй като съгласно него е феноменално да участваш в дисидентските години в антикомунистическото придвижване 1988-1989 година и 30 години по-късно да си непрестанно избиран за депутат и четири пъти за министър председател, като през 1998-2002 година е станал най-младият министър председател на Унгария.

Марков направи преглед на обществената и икономическа политика, провеждана от Виктор Орбан, както и на позицията му във връзка с мигрантите.

Виктор Орбан е индивидът, който през 1989 година обществено прикани руските танкове да изоставен Унгария. През 2015 година той бе индивидът, построил ограда на границата против ислямизацията на Европа, сподели Марков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР