По повод началото на учебната година в Техническия колеж в

...
По повод началото на учебната година в Техническия колеж в
Коментари Харесай

Техническият колеж в Ловеч откри тържествено учебната си година

По мотив началото на образователната година в Техническия лицей в Ловеч на 19-ти септември 2022 година имаше празненство. В зала „ Аула “ се събра целият състав на единственото за града висше образователно заведение, което е в структурата на Техническия университет в Габрово.

Церемонията стартира с внасяне на знамето на колежа и чуване на химна на Република България и химна на студентите. Тържествено слово произнесе доцент доктор инж. Никола Драганов, в което очерта новите моменти през образователната година.

Например специалността „ Автомобилна мехатроника " е съобразена със международните трендове в инженерните науки, съчетавайки методите на техническата механика, електротехника, електрониката и осведомителните компютърни технологии. Специалност „ Електротехника ” има за цел на основата на добити задълбочени теоретични и практи­чески познания и умения да приготви широкопрофилни експерти за сполучлива професионална реализация в региона на проектирането, конструирането, употребата, сервиза, ръководството, диагностиката и ремонта на електрически машини и апарати, електрически и електроенергийни уреди, битова техника и електро­апаратура.

Специалността „ Компютърни системи и технологии ” има за цел на основата на добити задълбочени теоретични и на практика познания и умения да приготви широкопрофилни експерти за сполучлива професионална реализация във всички икономически сфери, свързани с компютърни системи, мрежи и осведомителни технологии.

Гост на тържеството беше заместник-кметът на Община Ловеч Даниел Колев, който връчи на шефа на колежа приветствен адрес от името на кмета Корнелия Маринова.

„ Колежът е основан през 1989 г.и на процедура въплъщава демократичния стадий от развиването на Ловеч. Защото както споделя античният мъдрец Епиктет: „ Само образованите хора са свободни “. Затова на този ден означаваме образованието като голяма полезност, като път и прозорец, като мощна светлина, посока и ключ на доста порти “, се споделя в адреса.

Прозвучаха и други пожелания за сполучлива образователна година. Отец Кънчо Кабадийски отслужи водосвет и поръси присъстващите със светена вода за здраве и разцвет.

Тази година има 50 първокурсници, като колежът продължава да записва студенти в тритe упълномощени специалности. До в този момент в колежа са се дипломирали над 2100 студенти.

Обучението на студентите е с дълготрайност 6 семестъра (три години). Учебният процеснавсичкиспециалностизавършва с създаване и отбрана на дипломна работа в границите на шестия учебен срок на образованието. Завършилите Технически лицей – Ловеч могат да продължат образоването си вОКС „ магистър ”.

Община Ловеч, пресцентър
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР