По повод на предстоящият 70 годишен юбилей, в последният работен

...
По повод на предстоящият 70 годишен юбилей, в последният работен
Коментари Харесай

Вежди Рашидов награди проф. Стоян Денчев с Почетен плакет на НС


По мотив на идният 70 годишен празник, в последният работен ден на 48-то Народно заседание на Република България, неговият ръководител господин Вежди Рашидов награди с Почетен плакет на Парламента.

В своето документално одобрение към юбиляря господин Рашидов отбелязва следното: „ Рядкост са хората, които могат да се похвалят с такава богата биография и които през своя професионален път са поемали толкоз значими и влиятелни отговорности. Само като Вашата може да извърши всяко свое обвързване с надълбоко схващане на проблемите и с визия за бъдещо развитие… Нека идният 70-годишен празник Ви зареди с позитивната сила и обичта на Вашите другари, съидейници, сътрудници и студенти! “

Стоят Денчев е роден на 11 февруари 1953 год. в гр. Елхово, България. Той е прочут държавник и одобрен в научната колегия професор.

Заемал е академичната служба „ професор “ в УниБИТ. Притежава научната степен „ лекар на науките “.

Професионалното си стартира през 1978 год. в Централния машиностроителен институт в гр. София, като шеф на научно-изследователска лаборатория. От 1986 до 1988 год. е Директор по научните въпроси в Информационния център за „ Информа “, София, а през 1988 – 1989 год. е зам.-генерален шеф на центъра.

Последователно става претендент на техническите науки и за своето време е най-младия доцент (ст.н.с. II ст) в България.

Съветник в държавното управление на Димитър Попов през 1991 год. Началник на отдел „ Структурна и софтуерна политика “ при първото държавно управление на Съюз на демократичните сили на Филип Димитров (1991 – 1992 год.). Главен секретар в държавното управление на Любен Беров през 1993 -1994 год. през 1994 год. Депутат в 37-ото национално заседание. През 1995 – 1997 год. е заместник-председател на парламентарната Комисия по външна политика. До юни 1998 год. е политически секретар на Обединението за национално избавление.

Създател и дълготраен ректор на УниБИТ. Председател на общото заседание на университета, а в качеството му на ректор е осъществил интернационално съдействие с голям брой влиятелни международни и европейски университети и научни организации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР