По повод , на борда на който има осем български

...
По повод , на борда на който има осем български
Коментари Харесай

Българите на отвлечения от хутите кораб Galaxy Leader са в доб...

По мотив, на борда на който има осем български моряци, в ефира на bTV Габриел съобщи, че разполагат с информация за случилото се от първия час.

 

„ За мен е доста значимо, че сме в непрекъсната връзка с всички институции, в това число интернационалните сътрудници, които могат да окажат подпомагане в тази извънредно сложна обстановка. За мен е най-важно положителното здраве и връщането на нашите сънародници “, сподели още вицепремиерът.

 

България упорства до края на годината да има доста ясна времева рамка във връзка с влизането в Шенген , разяснява тематиката Мария Габриел. България има мощна позиция заради обстоятелства и резултати, уточни тя и напомни, че Европейската комисия е признала, че имаме мощна система за ръководство на границата и България е основна за опазването на външната граница на Европейския съюз.

 

„ България, влизайки в Шенген, може да способства шенгенското пространство да стане по-добре функциониращо и по-силно – това е аргументът, който ние използваме пред всяка една от страните – членки “, добави Габриел.

 

Решението на Мария Габриел дефинира като извънредно позитивен знак. По мотив предстоящото решение на Народното събрание в Хага, тя добави, че чака да има поредност. „ Когато работиш с обстоятелства и когато отчиташ едно решение за заслужено, тъй като са реализирани тези резултати, би трябвало и в Народното събрание да имаме такова решение, несъмнено, отчитайки с почитание тяхното право да дебатират и да го вземат, следвайки своите правила “, сподели още Габриел.  

 

Идеята за поетапно влизане в зоната за свободно придвижване не е нова, само че в случай че става дума за поетапно влизане, което ясно обрисува влизане с въздушни граници, с морски и сухопътни, за нас това би дало доста огромна изясненост и най-сетне да сумеем да се нареждаме в края на един развой, разяснява Габриел концепцията на Австрия за допускане на страната ни в по този начин наречения въздушен Шенген. Но единствено отчасти отсрочване на решение, без то да отива до това, което за нас е най-важно - сухопътните граници, би трябвало да продължаваме да си отстояваме правото, че България е заслужила своето влизане в Шенген, тъй като ясно способства за това Шенгенското пространство да бъде доста по-добре функциониращо.

 

Мария Габриел сподели, че, която предизвести, че може да наложи несъгласие на влизането на България в Шенген поради спомагателната такса за транспорт на съветски газ, не е изненада. Унгария доста ясно и по дипломатически път изрази своето виждане, добави Габриел. 

 

Тя съобщи, че на този стадий не вижда мотив да се излиза отвън съглашението, съгласно което ще стане ротацията сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България ", подписано още преди шест месеца.

 

Тя добави, че е доста значимо с акад. Николай Денков да имат цялостна изясненост във връзка постигнатите резултати от всеки министър, неговата поддръжка от парламентарните групи и несъмнено, удовлетворението или не на българските жители от свършеното. Един министър-председател не би трябвало да прави промени единствено поради самите промени, счита Габриел.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР