По повод Международния ден на жената, дамите в онкодиспансера получиха

...
По повод Международния ден на жената, дамите в онкодиспансера получиха
Коментари Харесай

Един прекрасен 8-март за лекарки, персонал и пациентки в русенския онкодиспансер

По мотив Международния ден на дамата, дамите в онкодиспансера получиха празнични изненади

Още при идването си на работа, всяка бе зарадвана с цвете и приветствена картичка. Идеята на управлението бе денят им да стартира с усмивка, по този начин нужна в нелеката им работа.

„ Да лекуваш и да се бориш дружно с пациентите за всяка минута живот, не е елементарно “, напомня шефът доктор Камен Кожухаров и добавя: „ Изпитвам не просто почитание, а същинско поклонение пред дамите в нашия колектив. Те са гръбначния дирек, на който се крепи обществото ни – като се стартира от фамилията и се стигне до работното им място. Тук, в КОЦ – Русе, личният състав е подложен на сериозен стрес поради спецификата на лекуване. Затова желая да им заявя, че се удивлявам от работата и силата, която демонстрират всеки един ден на работа. “

Кулминацията на празника бе музикално-танцов привет, поднесен от приятелите на онкодиспансера – танцьори от ФТТ „ Найден Киров “. Главният живописен началник Богдан Донев и неговите ученици бяха подготвили пъстра китка от танци. С осъществяването си те зарадваха освен личния състав, само че и пациентите и присъстващите във фоайето на диспансера.

Доказано е, че музиката и танците, способстват за доста понижаване на напрежението посредством освобождението на ендорфини в тялото. Даряването на щастливи мигове са най-хубавият подарък за дамите от КОЦ – Русе.

Това не е първият доблестен жест към хората в лечебното заведение от страна на танцьорите, ученици на Богдан Донев.

„ Ние постоянно се стремим да демонстрираме на каузи, че заставаме зад благородни дела. Не желаеме да бъдем просто голословни, а действително да бъдем дейна част от обществото. Затова искахме да зарадваме работещите в колектива на онкодиспансера в Русе. От една страна да създадем денят им друг и пъстър, а от друга да покажем, че специалността доктор би трябвало да бъде уважавана. Твърде доста експанзия има в наши дни. Ние желаеме да подчертаваме на положителните каузи, на толерантността, на съпричастността. “, съобщи още Донев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР