По повод катастрофата в Шумен с джип, който помете смъртоносно

...
По повод катастрофата в Шумен с джип, който помете смъртоносно
Коментари Харесай

Демерджиев: Случаят с катастрофата с джип в Шумен е много по-дълбок


По мотив злополуката в Шумен с джип, който опустоши смъртоносно 22-годишно момиче, а по-късно изгоря на паркинг на Министерство на вътрешните работи вътрешният министър Иван Демерджиев заяви през днешния ден на брифинг, че „ казусът е доста по-дълбок с класифицирана информация. Ако Иван Гешев не огласи данните по него, аз ще направя всичко допустимо да срещна обществото с детайлностите “.

„ Този прокурор във връзка с който господин Гешев имаше искания, декларирани обществено, най-малко по този начин пояснявам аз репликата – гневен съм, че нещо се е случило, е окръжният прокурор там, на място. В региона на същата тази Областна дирекция е извършено едно следствие, не мога да дам детайлности по следствието, тъй като са класифицирана информация, само че забавното е, че то е водено от един прокурор, командирован от Варна “, заяви Демерджиев.

Той добави, че са събрани доста забавни обстоятелства, които касаят едно ловно стопанство и нещата, които са се случвали там.

„ Впоследствие, след много време и разнообразни юридически техники е заменен наблюдаващият прокурор и аз считам, че защото регионалният шеф е водил това следствие, той е бил основателят, има съображение въпросният областен прокурор да има „ меко казано “ недобри усеща към регионалния шеф. Не е правилно той да забрани няколко пъти на регионалния шеф да изнася информация по отношение на , който изгоря там, на място, и при тази възбрана след това да се твърди, че надали не полицията укрива информация “, означи министърът.

„ Действията в ловното стопанство са класифицирана информация, другояче са доста забавни и бих ги споделил на драго сърце, само че имам вяра, че ще има развиване и в случай че няма развиване от страна на основния прокурор, ще направя нужното да сезирам министъра на правораздаването и имам вяра, че по линия на дисциплинарното произвеждане най-малко част от тези материали ще станат публично притежание “, безапелационен беше Иван Демерджиев.

Областният шеф няма да бъде заменен, сподели министърът.

„ Няма да сменя човек, който е работил, поради това, че го е поискал човек, който е направил нещо от моя позиция недопустимо – да му забрани да приказва и след това да спекулира с това “, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР