По повод изборите за Европарламент на 9 юни Световният фонд

...
По повод изборите за Европарламент на 9 юни Световният фонд
Коментари Харесай

Три от пет партии в Австрия подкрепят Зелената сделка

По мотив изборите за Европарламент на 9 юни Световният фонд за природата (WWF) направи обзор на проектите за запазване на климата и природата на пет австрийски партии в Европейски Съюз, съобщи австрийската организация АПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Австрийската социалдемократическа партия, " Зелени - Зелена опция " и НЕОС поддържат Зелената договорка и желаят даже " спомагателни и по-силни " ограничения в региона на климата и опазването на околната среда. Австрийската национална партия не е дала съответен отговор по тематиката, само че политическото ѝ семейство от Европейската национална партия се застъпва за по-нататъшно използване на Зелената договорка. Австрийската партия на свободата съобщи, че желае " отдръпване от Зелената договорка ".

" Политиците несъмнено би трябвало да поддържат по-силно Зелената договорка, с цел да можем да спрем климатичната рецесия и загубата на биоразнообразие. В противоположен случай Европа няма да има проект и тактика в разгара на тази двойна рецесия. Това би било съдбовно ", сподели програмният началник на WWF Хана Зимонс.

Ето за какво WWF приканва за ограничения за реализиране на климатична индиферентност най-късно до 2040 година и за приемане на огромен пакт за запазване на природата.

Проучването на WWF демонстрира съответни разлики в мненията за опазването на климата. " Зелените " желаят до 2040 година в законодателството на Европейски Съюз да бъде заложен неутралитет във връзка с климата, до момента в който Австрийската социалдемократическа партия и НЕОС желаят до тогава да понижат излъчванията на въглероден диоксид с най-малко 90%.

" Зелените " също по този начин поддържат разновидността за " правно обвързващи целеви дати за последователно прекъсване на потреблението на въглища до 2030 година, на природен газ до 2035 година и на петрол до 2040 година ".

Австрийската социалдемократическа партия и НЕОС считат, че тези съответни периоди са прекомерно строги, само че поддържат приемането на закрепени цели. В отговора си Австрийската партия на свободата се разгласи срещу " всякаква интервенция посредством законодателството на Европейски Съюз " по отношение на енергийните доставки ". Австрийската национална партия не е дала отговор, само че всекидневно също е срещу законоустановените цели за поетапно понижаване на потреблението. 

Според Агенцията на Европейски Съюз по околна среда Европа не е задоволително готова за климатичните опасности, заради което е значимо и вярното адаптиране към последствията от световното стопляне. В изследването на WWF Австрийската социалдемократическа партия, " Зелените " и НЕОС поддържат " приемането на нови законодателни и незаконодателни ограничения за резистентност на климата, които дават приоритет на потреблението и разширението на решения, учредени на природата ". ЕНП предлага единствено незаконодателни планове, до момента в който Австрийската партия на свободата не вижда нужда от спомагателни ограничения на Европейски Съюз в тази област.

По мотив европейските избори WWF приканва за увеличение на вложенията в природата до 50 милиарда евро годишно, с цел да се извърши тактиката на Европейски Съюз за биоразнообразието до 2030 година. Също по този начин би трябвало да се дефинират наложителни цели за предпазените територии. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР