По повод информация за масови съкращения на работници поради закриване

...
По повод информация за масови съкращения на работници поради закриване
Коментари Харесай

ГСИ-Балкани прекратява дейността си в Лукойл Нефтохим, нова фирма наема служителите ѝ

По мотив информация за всеобщи съкращения на служащи заради закриване на " ГСИ-Балкани " ЕООД, от " Лукойл Нефтохим Бургас " АД разясниха за Българска телеграфна агенция, че сдружението, което до този миг е поддържало електрическото съоръжение на рафинерията, приключва активността си в България.

След извършена процедура е определена нова компания, която ще прави поддръжката на електрооборудването, като това би трябвало да се случи от януари 2023 година. От " Лукойл " увериха, че новият контрагент е поел уговорката да наеме всички служащи и чиновници на " ГСИ-Балкани " ЕООД.

Директорът на Дирекция " Бюро по труда " (ДБТ) в Бургас Живко Янакиев удостовери за Българска телеграфна агенция, че при тях са постъпили документи по отношение на идно редуциране на чиновници от страна на " ГСИ Балкани " ЕООД. Папките пристигнали преди по-малко от месец.

" Това не се случва за първи път. Не мога да посоча точния брой на хората, които вероятно ще бъдат съкратени през януари следващата година. Тук обаче приказваме за висококвалифицирани фрагменти. Ако друга компания поеме активността, тези хора най-вероятно ще бъдат преназначени ", сподели Янакиев.

" ГСИ Балкани " ЕООД е учредено през 2001 година. Според данните от Търговския указател едноличен притежател на капитала е акционерното сдружение " Глобалстрой инженеринг " със седалище в Москва.

 

През 2013 година в него са работили над 700 служащи, като съгласно последните данни броят на чиновниците към 2019 година е малко под 300. Оборотът на компанията за същата година е в размер на 11 135 000 лв., което е с 6 на 100 по-малко от миналата 2018 година. Печалбата за 2019 година е 579 000 лв., излиза наяве от данните в Търговския указател.

Фирмата прави строителна, монтажна, ремонтна и инженерингова активност, услуги по сервизно обслужване и поддръжка на електрическо и КИП и А съоръжение, произвеждане на общоприетоо и ексцентрично съоръжение за индустрията и аварийни елементи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР