По повод информация за бременна жена в 9-я месец, която

...
По повод информация за бременна жена в 9-я месец, която
Коментари Харесай

От АГ болница - Варна обясниха защо са върнали бременна в 9-я месец жена с COVID - 19

 По мотив информация за бременна жена в 9-я месец, която е обикаляла варненските лечебни заведения с ковид и е срещнала отвод да бъде призната, от АГ-болница Варна изпратиха публична позиция до Varna24.bg . Публикуваме я без редакторска интервенция:

" В СБАГАЛ - Варна (АГ Болница) е самостоятелен специфичен, изолиран етаж, където се одобряват за наблюдаване и лекуване бременни пациентки с съпътстваща патология на бременността, раждане в ход, новородени и пациентки със незабавна гинекологична патология, които са позитивни или съмнителни за Коронавирус - 19.

Съставен е логаритъм за държание на медицинския личен състав.

Относно случая, който се описвате в публикация, се касае за пациентка в деветия месец позитивна за Ковид-19. Пристига в АГ Болница с кола за спешна помощ на Спешна помощ, с недоволство от зной, кашлица и температура. След консултиране от дежурния акушер-гинеколог се открива, че пациентката няма акушеро-гинекологични недоволства, изискващи хоспитализация в АГ Болница.

Насочена е към Многопрофилна болница за преодоляване и лекуване на положението й. Ръководството на АГ Болница - Варна отговорно декларира, че всички пациентки, които се нуждаят от акушеро-гинекологична помощ ще получат съответна и висококвалифицирана такава от целия екип на лечебното заведение, без значение от това дали са ПОЛОЖИТЕЛНИ И/ИЛИ СЪМНИТЕЛНИ ЗА Коронавирус - 19.

През Родилно поделение са минали към този момент родилки съмнителни и позитивни на Ковид-19, наред родоразрешени от медицинските екипи.

Апелираме към всички бременни дами да съблюдават противоепидимичните ограничения за предотвратяване от заразяване с Ковид-19 ".

Медията ни научи от свои източници, че казусът е позволен и родилката с ковид ще бъде настанена за лекуване в МБАЛ " Св. Анна " във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР