По повод информациите, че служебното правителство е отменило членството в

...
По повод информациите, че служебното правителство е отменило членството в
Коментари Харесай

Само заради смяна на имена е отложено решението за ОИСР? frognews.bg

По мотив информациите, че служебното държавно управление е отменило участието в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Милков посочи, че става дума за внасянето на механически разяснения - ще бъдат заменени имената на министрите, които дават отговор за обособените действия, като ще бъде включен и новият длъжностен министър по ръководството на европейските средства - Атанас Пеканов.

По-рано по малките екрани анализатори разясниха,че имената могат да се сменят за брорени секунди в Агенцията по вписванията. Други видяха в това закъснение " идиотизъм " и просмисляне на геополитическата ориентировка на България.

Само ние и още 4 страни от Европейски Съюз не членуваме в Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Организацията за икономическо съдействие и развиване - Организацията за икономическо сътрудничество и раз е основана през 1961 година Тя е правоприемник на учредената през 1948 година Организация за европейско икономическо съдействие, която ръководи вложенията по Плана „ Маршал “ за следвоенно възобновяване. В Организацията за икономическо сътрудничество и раз членуват 35 страни, измежду които Съединени американски щати, Канада, Австралия, Чили, Исландия, Израел, Япония, Република Корея, Мексико, Нова Зеландия, Норвегия, Турция и Швейцария. Всички страни членки на Европейски Съюз, като се изключи България, Румъния, Хърватия, Кипър и Малта, са и членове на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Членството в Организацията за икономическо сътрудничество и раз би нараснало престижа и положителното име на българската стопанска система, която ще се подреди измежду най-развитите в света. Това ще е знак, че в България се съблюдават най-високите стандарти за пазарната стопанска система. Членството в Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще притегли в допълнение забележителен капиталов интерес към България.

В момента в Организацията за икономическо сътрудничество и раз има 35 страни, като измежду нейните членове са както най-развитите стопански системи в света, по този начин и разрастващи се.

За присъединение към организацията е основан механизъм, по който се прави обзор на политиката и положението на страната, която кандидатства.

Тя би трябвало да потвърди, че се придържа към правилата, споделяни от страните членки - отворена пазарна стопанска система, либерален плурализъм и ценене на човешките права.

Според процедурата страните, които към този момент са членове на организацията, би трябвало да са съгласни претендентът да получи утвърждение.

Едва по-късно управлението на Организацията за икономическо сътрудничество и раз стартира стъпките за присъединението.

Основна задача на Организацията за икономическо сътрудничество и раз е построяването на мощни стопански системи в страните членки, възстановяване на успеваемостта, стимулирането на пазарната система, разрастването на свободната търговия и подкрепяне на развиването на индустриализираните и разрастващите се страни.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР