По повод Европейския ден на солидарност между поколенията (European Day

...
По повод Европейския ден на солидарност между поколенията (European Day
Коментари Харесай

Представители на ученически съвети и млади червенокръстци се срещнаха с кмета на Мездра /снимки/

По мотив Европейския ден на взаимност сред поколенията (European Day of Solidarity between Generations) - 29 април, представители на Ученическите препоръки в ОУ „ Христо Ботев “ и в ИОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ и на Клуб „ Приятели-доброволци на БМЧК 2016 “ при двете градски съществени учебни заведения се срещнаха с кмета на община Мездра Иван Аспарухов.
В неналожителен диалог учениците зададоха на кмета въпроси, които ги вълнуват. Сред тях бяха: Какво е мнението ви за активността на Българския юношески Червен кръст, по какъв начин Ученическите препоръки, младежката червенокръстка организация и Община Мездра могат да си сътрудничат взаимно, ще бъдат ли построени повече уреди за игра и спорт в Мездра и така нататък
„ По-хубаво от това да помагате на хората в потребност, изключително в днешните времена на тествания - няма, показа пред децата Аспарухов. Това е, може би, най-голямата човешка добродетел. Продължавайте да вършиме положително, без да търсите признателност за това. А в лицето на Община Мездра постоянно ще имате сътрудник за реализирането на всяка една ваша потребна самодейност “.
В знак на почитание посланиците на положителното подариха на Аспарухов тематична рисунка, въодушевена от Възкресение Христово, а на заместник-кмета Нели Минева - кошничка с великденски яйца, с пожелания за здраве, благоденствие, мир и обич.
Ръководителят на Клуб „ Приятели-доброволци на БМЧК 2016 “ Христина Иванова подари на Община Мездра незабравим плакет, с който беше удостоена през 2018 година за дейна червенокръстка активност по случай 140 години от основаването на Българския червен кръст.
В поддръжка на придвижването „ Заедно за децата! “ на Национална мрежа за децата младите добротворци раздадоха на чиновници в Общинската администрация специфична гривничка - знак на грижата за децата в България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР