По повод Европейската седмица на общественото здраве, за пета поредна

...
По повод Европейската седмица на общественото здраве, за пета поредна
Коментари Харесай

С поредица от събития МУ-Плевен отбелязва Европейската седмица на общественото здраве

По мотив Европейската седмица на публичното здраве, за пета поредна година в Спортния комплекс „ Проф. доктор Недко Кючуков “, преподавателите от катедрата по физикална медицина, рехабилитация, ерготерапия и спорт проведоха събитие, обвързвано с физическото здраве и качеството на живот.



Събитието „ Спорт, Физическа интензивност и Психично здраве “ протече под мотото „ Психично здраве за всички “, а програмата включи богато многообразие от придвижване и спорт – демонстрации на шотокан карате до, национални танци, баскетбол, волейбол и табата с Биляна.



Спортният комплекс на МУ-Плевен беше цялостен с млади спортуващи хора, водени от убеждението, че спортът е здраве, спортът е дисциплинираност и спортът е профилактика на редица болести.

С грамоти връчени от зам.-ректора по образователната активност доцент Соня Вълкова и декана на факултет „ Обществено здраве “ проф. Милена Карчева бяха отличени:

студентът по медицина Ивайло Боев - за триумфите по Шотокан Карате До, трето място на Световното състезание и неговия треньор гл. ас. Милена Кирниколова, д.п.



учител Петър Попов, началник на тима по крикет, които за втора поредна година печелят сребърни медали.

За принос в развиването на спорта с грамота бяха наградени преподавателите:

Калоян Монов – началник на тима по тенис на маса дами.

учител Светослав Рачков – началник на тима по баскетбол мъже.

учител Христо Генов – началник на тима по волейбол дами.

хоноруван преп. Джейлян Демирев и фолклорния състав за впечатляващ дебют на огромната сцена, зала 1 на НДК.



Ръководителят на тима по баскетбол мъже учител Светослав Рачков връчи грамоти на всички състезатели от тима. Ръководителят на тима по волейбол дами учител Христо Генов връчи грамоти на всички състезателки от тима.

Председателят на студентски съвет Мария Челебиева награди спечелилите от шампионата по шах, който се извършена 15 и 16 май, проведен от студенстки съвет.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР