По повод днешната среща между ГЕРБ и ДПС и излязлото

...
По повод днешната среща между ГЕРБ и ДПС и излязлото
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Вече всеки бизнесмен може да си купи политическа сила

По мотив днешната среща сред ГЕРБ и Движение за права и свободи и излязлото предложение финансирането на партиите да бъде 1 или 0 лева на глас, само че да има отворено финансиране от бизнеса в неограничени количества, от Българска социалистическа партия нарекоха това атеантат против демокрацията, за какво - дава отговор Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия в студиото на " Лице в лице " по БТВ:

" Наистина сме много обезпокоени от тази добре координирана акция сред ГЕРБ и Движението за права и свободи, което не се случва за първи път. Но тук към този момент демокрацията е под опасност. Политиката към този момент е за обмен, тя може да се приватизира. А всеки един безнесмен може да си купи политическа мощ. 

Тази мощ може да влезе в Народното събрание и да гласоподава съответния законопроект, който да е от изгода на съответния предприемач, олигарх и мафиот, а не да е в интерес на българските жители. За нас това е оттегляне от европейските полезности. Случва се тъкмо преди локалните избори и е ориентирано против Българска социалистическа партия. По средата на годината не мога да се сменят разпоредбите на играта. ГЕРБ не предложиха различен способ на финансиране. Ние ги поканихме на среща, те не пристигнаха. Когато Движение за права и свободи подсвирнаха - незабавно отидоха. Значи в случай че това се случи, другите партии ще изчезнат, ще останат единствено тези двете. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР