По повод дeсетото издание на глобалната инициатива „Часът на Земята”

...
По повод дeсетото издание на глобалната инициатива „Часът на Земята”
Коментари Харесай

Община Козлодуй се включва в глобалната инициатива „Часът на Земята”

По мотив дeсетото издание на световната самодейност „ Часът на Земята” – на 24 март, събота, от 20 часа на площад „ Христо Ботев” в Козлодуй, ще с организира хепънинг „ на тъмно”. Свещи, принадлежности за джамборе, песни и огнено шоу са подготвили младежите от Общински детски и юношески парламент. Участие ще вземе огнена група „ Феникс” към ЦЛР „ БАрака”. Огнена клада, стартиране на фенери и светещи балони, са част от самодейностите на младежите от общината. Те ще насочат своя апел за здравословно и стабилно бъдеще на планетата.
Събитието е подкрепено от община Козлодуй.
Администрацията приканва жителите да изгасят осветлението си в границите на час, с цел да бъдем съпричастни към климатичните промени. Уличното осветяване и това на постройката на община Козлодуй също ще бъде спряно за час в интервала 20.30 – 21.30 часа. По време на самодейността „ Часът на Земята”, милиони хора от целия свят изключват осветлението в домовете си за един час, а обществени здания притъмняват фасадите си в символ на алегоричен жест и съпричастност към проблемите на измененията в климата.
Знаковото международно събитие на WWF, „ Часът на Земята”, за следващ път ще сплоти милиони хора по света в послания и дейности за запазване на планетата. Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната самодейност е основна за смяна на настройките и повишение на известността на климата и екологичните дейности за по-масова поддръжка за запазване на биологичното многообразие и природата по целия свят.
И тази година задачата е да ни подсети по какъв начин можем да сме в естетика с природата и да се погрижим за нашата прелестна планета. Все повече хора живеят в градовете и може би си мислят, че е мъчно да се допрян до дивата природа или пък да създадат нещо за нея.. Обединени, нашите дейности имат съществено влияние!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР