По повод Деня на Конституцията (16 април) служители на Окръжен

...
По повод Деня на Конституцията (16 април) служители на Окръжен
Коментари Харесай

Подаръци за магистратите в Благоевград в навечерието на Деня на Конституцията

По мотив Деня на Конституцията (16 април) чиновници на Окръжен и Районен съд - Благоевград подаряваха Конституцията с пришит към нея папирус на жителите, а магистратите получиха книгоразделители и стихотворение, отдадено на Правото като изкуство на положителното и справедливото.

Идеята на правосъдните чиновниците е да осведомят хората за текстовете на Конституцията на Република България, които са основополагащи за българското законодателство. А посланието, което насочат към обществеността, е за познаване и отстояване на правата и свободите.

Магистратите от Окръжния съд бяха сюрпризирани от учениците от 7 СУ „ Кузман Шапкарев “, с което съдът е сътрудник към този момент 7-ма година по просветителната стратегия "Съдебната власт - осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ", която се осъществя със съдействието на Висш правосъден съвет.

За всеки областен арбитър, дванадесетокласниците са изработили книгоразделители, а надарена ученичка Габриела Маринова сама е написала особено стихотворение, отдадено на Правото като изкуство на положителното и справедливото. Красиво завършени и разпечатани, стиховете бяха подарени на магистратите.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР