По повод Деня на храбростта и празника на Българската армия

...
По повод Деня на храбростта и празника на Българската армия
Коментари Харесай

Какво ни очаква на военния парад за празника на Българската армия?

По мотив Деня на храбростта и празника на Българската войска в София са проведени редица тържества . Честването на 6-ти май ще стартира с водосвет на бойните флагове и знамената-светини пред паметника на Незнайния боец, след което ще продължи с обичайния боен церемониал .
 боен церемониал БГНЕС
Отбелязването на Деня на храбростта и празника на Българската войска ще стартира в 09:00 ч. с водосвет на бойните флагове и знамената-светини пред паметника на Незнайния боец в София. Той ще бъде отслужен от Негово Преосвещенство Мелнишкия свещеник Герасим.
 
В честванията на празника ще вземат участие президентът и висш главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев , министърът на защитата Красимир Каракачанов , началникът на защитата военачалник Андрей Боцев , както и висши офицери от Българската войска. Поканени са да участват представители на държавното управление, Дипломатическият корпус и военно-патриотичните съюзи. Официални посетители на тържествата във връзка празника ще бъдат заместник-министърът на защитата на Република Македония Беким Максути и началникът на Генералния щаб на Армията на Република Македония генерал-лейтанант Методия Величковски.
 боен церемониал БГНЕС
Денят на храбростта ще бъде маркиран и с обичайния боен церемониал.
 
По мотив 140-годишнината от основаването на Българската войска в парада ще вземат участие над 1600 военнослужещи от Въоръжените сили.

Н
а шествието ще бъдат показани 52 верижни и колесни бойни машини на Сухопътните и зенитно-ракетни войски , както и 14 вертолета и самолета на Военновъздушните сили.
 боен церемониал БГНЕС
Парадът ще стартира в 10:00 ч. на Площад " Княз Александър I Батенберг " в София. Командващ парада ще е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
 
По традиция шествието ще бъде намерено от вертолет „ Ми-17 ” н а Военновъздушните сили, носещ националния байрак на Република България.
 
По време на Националния химн по врем е на парада ще бъдат изпълнени 20 артилерийски салюта.
 боен церемониал БГНЕС
Във военния церемониал ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър с духовите оркестри на типовете въоръжени сили. За първи път в шествието ще взе участие и внушителен блок на Армията на Република Македония.
 
След представителните блокове на парада ще преминат в разнообразни обединения самолети и вертолети които са на въоръжение във вертолетната, транспортната, образователната, щурмовата и изтребителната българска военна авиация.

На шествието ще бъдат показани и р азлични видове бойна техника, на въоръжение в Българската войска.
 боен церемониал БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР