По повод 3 март – Националния празник на България и

...
По повод 3 март – Националния празник на България и
Коментари Харесай

„101 каба гайди“ за 3 март в Сливен

По мотив 3 март – Националния празник на България и 145 години от Освобождението на страната, в Сливен ще се проведат редица прояви. Те ще стартират още от 2 март с постановката „ Епопея на забравените “ по Иван Вазов. Тя ще бъде в осъществяване на Театрална натрупа „ Опит за хвърчене “ при Профилирана филантропична гимназия „ Дамян Дамянов “, с началник Николина Велчева. Началото е от 18 ч. в зала „ Сливен “.

Същата вечер, от 18.30 ч. в Драматичен спектакъл „ Стефан Киров “, сливенският Ансамбъл за национални песни и танци ще поднесат на публиката концерт-спектакъл „ Стоте войводи “. Билети могат да бъдат закупени от касата на зала „ Сливен “.

Програмата за честванията продължава с обичайна лекоатлетическа щафета „ Освободител ”, която ще се организира на трети март от 11 ч. Стартът и финалът ще се състоят пред постройката на Съдебна палата. Традиционно, награждаването на участниците ще се състои на пл. „ Хаджи Димитър “.

Атрактивното шествие, с присъединяване на мото група „ Бензин А-95 “, ще започва от парк „ Юнак “ в 11.30 ч. То ще премине по булевардите „ Георги Данчев “, „ Стефан Стамболов “, „ Бургаско шосе “, „ Илинденско въстание “, „ Хаджи Димитър “, ул. „ Братя Миладинови “, бул. „ Бургаско шосе “, „ Стефан Стамболов “, бул. „ Панайот Хитов “, ул. „ Г. С. Раковски “, ул. „ АнтимI “, ул. „ Великокняжевска “, бул. „ Цар Освободител “, бул. „ Цар Симеон “, бул. „ Генерал М. Скобелев “. Шествието ще завърши на пл. „ Хаджи Димитър “. Там, по-късно, от 12.30 ч., ще стартират осъществяванията на гайдари от оркестър „ 101 каба гайди “. Жителите и посетители на града ще имат опция да гледат и „ Да играем дружно огромно празнично хоро “ – с присъединяване на детски и юношески фолклорни колективи и клубове за фолклорни танци от Сливен.

Празничният ден ще приключи с тържествена заря-проверка във връзка 3 март. Тя ще стартира от 19 ч. на пл. „ Хаджи Димитър “.

По мотив националния празник на България, са сложени българското знаме и знамето на Община Сливен на площад „ Хаджи Димитър “ и бул. „ Цар Освободител “ – около правосъдна палата.

Проявите се провеждат от Община Сливен, Центъра за подготовка на експерти и Център за поддръжка за личностно развиване – Детски комплекс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР