По повод 22 април, преди два дни бе направено първото

...
По повод 22 април, преди два дни бе направено първото
Коментари Харесай

Община Видин с инициативи, посветени на Международния ден на Земята

По мотив 22 април, преди два дни бе направено първото засаждане на фиданки към Клетка 1 на Регионалното хранилище за битови боклуци, с което се извършват дейностите и отговорността, поета в комплексното позволение на оборудването. Подбрани са характерни типове като липа, дъб, арония, кестен, акация, с оглед мястото на засаждане, наклона на терена и нуждата от създаване на зелени пояси.
Друга самодейност по случай Международния ден е подготовката на терените към Алботинския манастир по отношение на пасхалната утреня и Божествената света литургия, които ще бъдат отслужени на 3 май от 8:30 часа. Почистването и косенето на тревните площи ще се извърши на 27 и 28 април, с цел да могат и жителите, и туристите да посетят и се разходят в местността по време на Великденските празници и почивните дни.
 Община Видин с богата стратегия за Великденските празници Община Видин с богата стратегия за Великденските празници
И тази година по случай Възкресение Христово Общината, взаимно с Видинска света митрополия, провеждат забавна и разнообразна праз...
За първа година Община Видин обезпечи и ще почиства и мете машинно инфраструктурата на град Видин по одобрен от кмета график. Машинното метене стана допустимо със закупуването на двете многофункционални мотометачки за реализиране на тези действия от основаното тази година Оперативна програма „ Чистота, озеленяване и благоустройство “. По график ще бъде осъществявано и постоянно миене и стерилизация на града. Тези действия ще бъдат изпълнявани до края на есенния сезон при подобаващи метеорологични условия. Плановете и настояща информация в тази връзка са налични на интернет страницата на Община Видин/раздел „ Екология “ https://vidin.bg/…/administration/ecology/ecology-operation
За повторно през последната година ще отворим вратите на отдел „ Екология, инфраструктура, инженерни мрежи и уреди “ за всички искащи да обсъдим дружно тематиките, които ги вълнуват, свързани с работата на отдела – чистотата на въздуха, сметоизвозването, санирането на домовете, засаждането на цветя и дървета, като чакаме и жителите да показват свои оферти и хрумвания. Може да посетите специалистите еколози в интервала 25-28 май, в постройката на Общинската администрация на пл. „ Бдинци “ №2, етаж 5, стая № 8, при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Независимо че се възнамерява от месеци, само че заради продължаващата епидемиологична конюнктура, следва през май месец да се реализира концепцията за гратис разпределяне на цветя и растения, които жителите да засадят в междублоковите пространства на град Видин и да се грижат за тях. За първи път ще се осъществя сходна самодейност, като желанието е с обединени старания кварталите в града да се трансфорат в по-цветни, чисти и мечтани места за живеене.
Международният ден на Земята се отбелязва за първи път през 1970 година за да приобщи хората към концепцията за запазване на околната среда.
 Стотици дръвчета ще бъдат засадени в чест на Деня на Земята Стотици дръвчета ще бъдат засадени в чест на Деня на Земята
Учени и чиновници на Българската академия на науките (БАН) ще засадят 150 дървета във връзка Деня на Земята 22 април. Инициативата е на Н...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР