По повод 1 февруари - Ден за почит към жертвите

...
По повод 1 февруари - Ден за почит към жертвите
Коментари Харесай

В Ловеч почетоха жертвите на комунистическия режим

По мотив 1 февруари - Ден за респект към жертвите на, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, дружно с Петър Цолов, ръководител на Общински съвет – Ловеч, и Цветан Георгиев, заместник-кмет на Общината, участваха на панихида в памет на починалите. Службата бе отслужена от отец Михаил в катедралния храм " Свети свети Кирил и Методий “.
За да почетат паметта на почтените жертви бях пристигнали общински съветници и жители. Този ден на респект към жертвите на комунистическия режим е избран като подобен през 2011 година. Денят не е определен инцидентно. В нощта на 1 против 2 февруари 1945 година мракобесният Народен съд изпраща на гибел трима регенти на малолетния цар, секретарите към двореца, издатели, журналисти и висши военни, банкери, 67 депутати, 23 министри от кабинетите на Богдан Филов, Добри Божилов и Иван Багрянов.
 Корнелия Маринова: Въпреки страха и репресиите, силата на свободния дух постоянно побеждава Корнелия Маринова: Въпреки страха и репресиите, силата на свободния дух постоянно побеждава
На днешния ден преди 76 години освен е избита представителна част от българската интелигенция, само че е изработен опит да бъде смачкано вс...
Присъдите са изпълнени на същия ден. Много от околните на подсъдимите са изселени, даже преди присъдите. Датата остава в историята с най-масовото изговаряне на смъртни присъди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР