По последни оценки 1,5 хиляди души са загинали и около

...
По последни оценки 1,5 хиляди души са загинали и около
Коментари Харесай

100 млн. долара нужни за щетите от земетресението в Афганистан

По последни оценки 1,5 хиляди души са починали и към 2 хиляди са били ранени  в Афганистан от 7 октомври. Това заяви изпълняващият длъжността филантропичен координатор на Организация на обединените нации в страната Даниел Ендрес, съгласно уеб страницата на организацията.

" Общо 93,6 милиона $ са нужни за филантропични интервенции за възобновяване на засегнатите региони и даване на помощ на жертвите през идващите шест месеца ", сподели Ендерс.

Други 43 хиляди души , сподели той,

Той сподели още, че земетресението е разрушило повече от 3,3 хиляди къщи. Бяха нанесени обилни вреди на водоснабдяването и кладенците, а огромни количества парчета и отломки от разрушените структури можеха да доведат до замърсяване на водата и огнища на заболявания.

" Най-засегнатият регион е регион Инджил. Тук живеят към 23 хиляди души, които са потърпевши. Това е към 53% от всички жертви ", сподели той.
 Второ мощно земетресение удари Афганистан
Второ мощно земетресение удари Афганистан

Епицентърът е още веднъж в региона на Херат

Вече е много студено през нощта, сподели Ендерс, само че хората, чиито домове са потърпевши, спят по улиците, в това число в град Херат, опасявайки се, че развалените къщи ще се срутят.

В петък Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците насочи незабавен апел за 14,4 милиона $ за подкрепяне на жертвите на земетресението в Афганистан.

Афганистан постоянно е обиден от трусове - изключително в планинската верига Хиндукуш, защото се намира покрай пресечната точка на Евразийската и Индийската тектонична плоча.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР