По последни данни на Copernicus, службата на ЕС за изменението

...
По последни данни на Copernicus, службата на ЕС за изменението
Коментари Харесай

Температурни рекорди и през февруари

По последни данни на Copernicus, службата на Европейски Съюз за изменението на климата, февруари е бил най-топлият в историята, надминавайки с 0.1°C върха от 2016. Средната февруарска температура тази година беше надлежно с към 0.81°C по-висока, в сравнение с в интервала 1991 година – 2020 година, което удостоверява трайната наклонност в развиването на климата.

Европа е имала и още по-топла зима, напомня Euronews. През зимния сезон 2019 година - 2020 година температурите скочиха с 1.44°C над междинните за февруари, само че три европейски отблелязаха свои температурни върхове тази зима: температурите в Гърция надвишиха междинното равнище за февруари с 1.8°C, в Унгария със със 7°C и в Полша с 3.5°C до 7.5°C. В алпийските курорти в Централна Европа топлото време съвсем провали скиорския сезон.

Но освен температурните крайности характеризираха времето в Европа тази зима. В огромна линия на Стария континет – от Иберийския полустров, през Обединеното кралство, Ирландия и Южна Скандинавия до западна Русия...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР