По поречието на река Арда край Маджарово в събота, 10

...
По поречието на река Арда край Маджарово в събота, 10
Коментари Харесай

Треска за злато: Стотици златотърсачи от цяла България тръгнаха към Родопите

По поречието на река Арда край Маджарово в събота, 10 август ще се организира следващият Събор на златотърсачите в България, оповестява Haskovo.Live.


Меандър на река Арда, фотография Уикипедия

Истинската история на златотърсачите стартира през август 1896 година Тогава е открит пай злато в притока на река Юкон, наименуван Клондайк. Откриватели са група авантюристи – Джордж и Кейт Кармак и техният лидер, индианеца Скокум Джим Мейсън.

Една година по-късно към това магнетично място се насочат златотърсачи от Сан франциско, Германия, Италия, Норвегия, Англия, та дори и от Китай и Япония. Напливът на толкоз хора по долината на р.Юкон, е причина за развиване на търговията, хотелиерството и банкерството в този регион.

Град Сиатъл се трансформира в изходна точка за златотърсачите. Сега Маджарово е на път да стане Сиатъл, а неповторимата извивка на Арда изумително наподобява на Клондайк.


Река Клондайк, фотография Уикипедия

В събота стотици приключенци, обединени от Българската асоциация на търсачите на самородно злато и астероиди, ще проведат и безвъзмездни просветителни курсове. Съборът се организира със съдействието на община Маджарово.

Изпитанията пред златотърсачите ще в две елементи, доктрина и процедура.

Темите:
1. Търсене на самородно злато с легенче
2. Търсене на самородно злато и астероиди с металдетектор
Завършилите курса ще получат уверение за образованието. На място ще се одобряват и нови членове на Българската асоциация на търсачите на самородно злато и астероиди.

Ще има и надпревари:
1. Състезание с драги и улей в коритото на реката.
2. Състезание с металотърсачи за разкриване на скрити цели в затворено и мощно минерализирано пространство.
Мястото е обичайно за това съревнование. Златотърсачите ще бъдат на палатки на брега на р. Арда. Сред опциите за занимания са препоръчани и търсене на минерали, рафтинг по река Арда и още завършения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР