По популярност у нас името Георги се нарежда веднага след

...
По популярност у нас името Георги се нарежда веднага след
Коментари Харесай

Какъв е мъжът с името Георги

По известност у нас името Георги се подрежда незабавно след Иван. Гордост е да носиш името на светеца - патрон Георги Победоносец. Това мъжко име има гръцки генезис. Произлиза от georgos, което в превод значи обработващ земята или земеделец.

Името Георги е доста известно в международен мащаб. Носи мощна сила и е съвместимо с множеството модерни женски имена от славянски генезис. Смята се, че името Георги натоварва с позитивно кармично значение своя притежател. Георги получава от името си неповторим темперамент и ярко бъдеще.

Освен това се името върви с вярата, че подарява своя притежател с високо самочувствие и горделивост, подсигурява придържането към откритите правила, само че и известна нетърпимост към непознато мнение. Всички тези черти показват един комплициран темперамент, какъвто носи Георги.

За характера на Георги може да се каже, че е добър човек, хранещ почитание към другите, само че носителят на това име е и много конфликтен. Причината е, че той мъчно приема мненията на близките.

Това се изяснява с обстоятелството, че Георги носи целеустремен, самоуверен, съдбоносен темперамент. Той се отличава с праволинейност и уместност, само че и прекомерно добре развита емоционалност. Изпитва нетърпимост към тези, които нямат построена позиция, към несправедливите, ненадеждните и безотговорните.

Ако би трябвало да изброим позитивните му качества, те са добротата, справедливостта, принципността, самочувствието, честността, енергичността. Недостатъци също не му липсват - прекомерно праволинеен, самоуверен, самонадеян, своеволев, горд. Има податливост да се надценява прекалено много.

 какъв е мъжът Георги

Характерът на мъжа Георги е предсказуем. Не е мъчно да се разгадае по какъв начин ще постъпи в дадена обстановка, тъй като той праволинейно следва правилата си. Отдаден е на приятелите си и на фамилията.

Повечето характерни черти за всеки субект, които разграничават всеки Георги от по този начин описания темперамент, са свързани с спомагателни фактори в живота му каквито са фамилната среда, часът на раждане и знакът на зодиака.

За всеки с името Георги обаче важи, че негов камък е сапфирът, планетата, която го покровителства, е Луната, а детайлите му са въздух и вода. Животното, което го символизира е белият орел, растението - момината сълза, а шансът го спохожда най-често във вторник и през пролетния сезон.

Вижте и: Какъв е характерът на дамата Гергана

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР