По покана на Тракийски университет в Одрин на 14 и

...
По покана на Тракийски университет в Одрин на 14 и
Коментари Харесай

Медици от болницата в Кърджали след визита в болниците в Одрин и Текирдаг: Доброто сътрудничество – формула за успех!

По покана на Тракийски университет в Одрин на 14 и 15 април делегация от медици в МБАЛ „ Д-р Атанас дафовски ” реализира ползотворна аудиенция в градовете Одрин и Текирдаг на Република Турция.

 Това се случи със съдействието на Община Кърджали и персонално на кмета доктор инж. Хасан Азис.  

Представителите на МБАЛ,, Д-р Атанас Дафовски,, АД: Проф. доктор Тодор Черкезов – изпълнителен шеф, доктор Семра Изетова – ендокринолог, доктор Ерсин Янгън – кардиолог, Сейнур Мюмюн – основна здравна сестра и Байрям Юсеин – представител на Община Кърджали, бяха общително и топло посрещнати в Ректората на университета от домакините Проф. доктор МуратТюркйълмаз – заместител ректор и господин Ахмет Сезгин-главен секретар на университета.

Програмата, която домакини ни бяха организирали включваше посещаване на Университетска болница към Тракийски университет Одрин, в държавната болница в Текирдаг и във фармацевтичната компания POLIFARMA.

„ Посетихме няколко отделения в университетската болница в Одрин и останахме мощно впечатлени от общителното и благо отношение на всички места, макар натовареността на медицинските експерти и многочисления поток от пациенти. Видяхме съвършено проведен триаж в Спешното поделение, насочващ потока от пациенти безпогрешно, за бързо и профилирано обслужване съгласно спешността на пациента. Почувствахме положителната организация и колаборация сред Университет и Болница. Постигнали са необикновен синхрон сред теорията и практиката, които доста естествено и доброволно вървят ръка за ръка с обща цел и посока на развиване ”, описаха медиците след завръщането си от Турция.

Особено впечатлени останали те и от болничното заведение в Текирдаг. „ Нова, високотехнологична, съвременна болница, издигната и оборудвана с държавни средства –,, Болницата на бъдещето,,- по този начин може да се опише с две думи, a в реалност би трябвало да се види и почувства атмосферата на това лечебно заведение. Домакините бяха извънредно общителни, посрещнаха ни като дълго чакани и специфични посетители. Усетихме професионализъм облечен в перфекционизъм до последния подробност във всички равнища – от мениджмънта, през здравното обслужване и здравните грижи до безупречната болнична среда. Здравният шеф на региона Текирдаг, доктор Али Дженгиз Калкан ни посвети в тайната на това съвършенство с доста впечатляваща поговорка: „ Без премерване, няма надзор без надзор няма ръководство! ” В тази болница несъмнено имаше и трите неща – във всеки един миг шефа виждаше на монитора в кабинета си индикатори, които се наблюдават и управляват ежеминутно в действително време ”, описаха медиците.

По време на визитата си те са посетили и фармацевтичната компания POLIFARMA.

„ Фармацевтична компания с интернационалните триумфи и достижения в производството на медикаменти и медицински консумативи за над 60 страни, в това число и България.

Бяхме топло посрещнати от управителния екип експерти, които ни срещнаха с активността и достиженията на компанията. Впечатлени сме от показаното ни автоматизирано SAPD устройство за безвредна и лесна диализа в дома – пръв и единствен в света артикул, създаден от Полифарма. Друг артикул, който компанията създава първа в Турция е три компонентен разтвор за парентерално хранене, съдържащ всички нужни електролити и други хранителни субстанции. Очаровани сме от създаденото с професионализъм качествено произвеждане, мащабите на индустриалните площи и високотехнологичнта инфраструктура.

Генералният шеф на компанията госпожа Вилдан Кумрулу показа, че доста обича България и ни одобри като свои доста близки посетители. Направиха ни съпричастни към ритуалната вечеря „ ифтар ”, обичайната за религиозните пости в Република Турция. Ифтар е знак на мира, опрощението, разбирателството и толерантността и в този си смисъл беше прелестен и натурален свършек на визитата ни ”, описаха още медиците от Кърджали.

Те изричат сърдечната си признателност към проф. доктор МуратТюркйълмаз- зам. ректор на Тракийски университет Одрин и господин Ахмед Сезгин – основен секретар на университета, както и към кмета на Община Кърджали доктор инж. Хасан Азис, с помощта на който се осъществя тази аудиенция. И изричат увереност, че положителното съдействие е формулата на триумфа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР