По покана на кмета на община Муратпаша Юмит Уйсал, на

...
По покана на кмета на община Муратпаша Юмит Уйсал, на
Коментари Харесай

Фестивалът на стария град в Калейджи посрещна делегация от Казанлък

По покана на кмета на община Муратпаша Юмит Уйсал, на шестия Фестивал на остарелия град гостува делегация от Казанлък, водена от Кмета Галина Стоянова. Тя е съпроводена от заместник-кмета Ахмед Мехмед и кмета на село Долно Изворово Ферид Бекиров.

В приветствието към участниците в събитието домакинът споделя: " Нашият остарял град Калейджи, ситуиран в Муратпаша - сърцето на Анталия, е на 3500 години. За всички нас е доста значимо античните градове да бъдат съхранени солидарно и да бъдат предадени на бъдещите генерации. Тази година организираме Шестия Фестивал на остарелия град Калейджи за основаване на мрежа сред антични градове, която да укрепи тази взаимност. “, декларира Юмит Уйсал.



Във фокуса на интернационалния конгрес, който се организира сред 14 и 17 октомври, с присъединяване на 35 града от 21 страни, са правата на хората да се възползват от културни полезности. Община Казанлък взе участие в арт деянията, които се организираха по улиците и пътищата на Калейджи, под формата на тържествено фестивално шествие, в поредицата от срещи на тематика „ Епични и героични истории на живите остарели градове “, които целят опазване на достоверния образ и запазване на античната просвета и културно-историческо благосъстояние на обособения остарял град.

Историческият квартал „ Калейджи “, прочут като Старият град на Одрин, се намира в остарялата част на Анталия. Той е изпълнен със антични забележителности, красиви дървени къщи, градени преди епохи, някои от които – възобновени. Калейджи („ ограден град “, въпреки към този момент портите и стените от дълго време да са останали в миналото) се намира в центъра на някогашната столица на Османската империя Одрин, в центъра на куроррта на Турската ривиера - Анталия. Основно перо в стопанската система е туризмът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР