По покана на Китайския културен център в София проф. Николай

...
По покана на Китайския културен център в София проф. Николай
Коментари Харесай

Наши учени представят България на китайско изложение на културните индустрии

По покана на Китайския културен център в София проф. Николай Ненов ще бъде измежду формалните посетители на Четвърто китайско ревю на културните и креативните промишлености, 12-14 април 2019 година в гр. Нинбо в Китай. За българските участници в ревюто е избран щанд с повърхност от 336 кв.м.
Заедно с доцент Ангел Янков, шеф на Регионален етнографски музей - Пловдив, дружно ще покажат изложбата " От Виена и Константинопол. Етнография на града ". Основен сътрудник на китайския културен център е Регионалният център за запазване на нематериалното културно завещание в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО - София, който ще показа две свои изложения. Заедно с шефа на Регионалния център - доктор Ирена Тодорова, Николай Ненов ще взе участие и на тристранен конгрес, отдаден на развиването и достиженията на културните и креативен промишлености.
Изложението е под патронажа на Министерство на културата и туризма на Китайска Народна Република (КНР), а уредници са Общината на град Нинбо и Държавната асоциация за промотиране на културата на провинция Джъдзян. Основната му цел е в самодейността " Един пояс, веднъж " и рамката 16+1 да сътвори нужните условия за развиването и съдействието в региона на културата и културната промишленост сред Китай и страните от Централна и Източна Европа.
През последните три години ревюто притегля над 715 хиляди гости и над 3500 участници.

На фотографията Проф. Ненов
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР