По пътя за Америка, за всички, които няма да са

...
По пътя за Америка, за всички, които няма да са
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Най-новото на музикалната сцена

По пътя за Америка, за всички, които няма да са там. Така звучи поканата за концерта на джаз групировка „ София ” довечера. Специален посетител на концерта „ По пътя на джаза - от България за Америка ” в Студио 5 е Васил Петров. Всъщност тази среща е нещо като генерална подготовка за концертното турне в Съединени американски щати и Канада.

Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева се събират с нов план - ще ги забележим и чуем в събота. LADIES OF JAZZ излизат на сцената на София лайв клуб. След сполучливото издание през лятото, в Античния спектакъл в Пловдив и в зала „ България ”, трите певици в този момент залагат на клубната сцена. Магическата вечер, отдадена на дамите в джаза, дава обещание и доста соул, фънк и суинг. Авторска музика и песни на Арета Франклин, Джил Скот, Ерика Баду ще звучат в концерта на 2 март. Ще се включат и музикантите от The Fingertones.

Тази вечер в зала " България " сантиментално струнно трио ни повежда в музикално-емоционалната територия. Георгита Бояджиева, Йордан Димитров и Огнян Константинов.

Да надникнем и в упования напълно скоро София Филм Фест - киномузикалната стратегия на 23-ото издание на феста е отдадена на 50-годишнината от Уудсток.

От музикалната съкровищница на феста излиза „ Лято “ на съветския режисьор Кирил Серебренников. Мястото на действието е Ленинград, а филмът ловко смесва детайли от няколко жанра - драма, комедия и мюзикъл, като ни връща обратно във времето - през 80-те години в Русия, когато рок и поп сцената се развива с шеметни темпове, а въздействието на паметни рок банди и актьори като Дейвид Боуи, T. Rex, „ Sex Pistols “ и „ The Velvet Underground “ е доста огромно.

Определиха „ Лято “ като „ най-дивият и освежителен “ филм в селекцията в Кан-- с поклон към глем-рока, изпълнен с носталгия и възприятие за загуба, въплъщение на именития протест против системата, филм, от който извират пристрастеност и музика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР