По пътя към богатството може да срещнете много пречки. Основните

...
По пътя към богатството може да срещнете много пречки. Основните
Коментари Харесай

Нещата, които ви спират по пътя към богатството

По пътя към благосъстоянието може да срещнете доста спънки. Основните от тях обаче, най-вероятно ще си създавате самите вие.

Ето, някои от най-честите пречки, които можете да срещнете, до момента в който се пробвате да влезете в групата на " единия % ", подбрани от Наполеон Хил, на база изследването му на над 500 самореализирали се милионери, през последните 20 години.

Нямате ясно избрана цел

" Няма вяра за триумф за хора, които нямат цел, която да е ясно избрана и в която да се целят ", написа Хил.

Липса на упоритост

Трябва да го желаете. " Няма късмет за индивидът, който е апатичен към това да желае да промени живота си към по-добро и който не е подготвен да заплати цената за това ", написа създателят.

Богатството не се появява от себе си. Трябва да работите непрекъснато и неуморно за неговото основаване. Добра насочна точка е да инвестирате парите си, колкото по-рано, толкоз по-добре. Сложната рента ще работи за вас.

Не получавате уместно обучение

Вземете образованието си и го приложете в действителната среда. Дали в действителност ви е от изгода в това, с което желаете да се занимавате. Ето за какво, преди да решите какво желаете да учите, е добре да имате визия с какво желаете да се занимавате в бъдеще.

Липсата на дисциплинираност

" Дисциплината идва със самоконтрол. Това значи, че хората би трябвало да управляват отрицателните си качества. Преди да започнете да контролирате средата, би трябвало да се научите да контролирате себе си... Ако не завоювате себе си, то вашето его ще ви завоюва ", разяснява Хил.

Когато става въпрос за замогване, най-простата формула е - пестете повече, потребявайте по-малко. Това е елементарна идея, само че въвеждането й на процедура изисква сериозна дисциплинираност.

Не се грижете за здравето си

" Никой не може да се радва на триумфа, без да има положително здраве. Не е случайност, че някои от най-богатите хора, отделят извънредно внимание на здравето си, като се упражняват непрекъснато ", разяснява Хил.

Размотавате се

Според Хил, протакането е една от най-честите аргументи за неуспеха. " Повечето от нас минават през провали, тъй като чакаме вярното време, с цел да стартираме нещо, което си заслужава. Не чакайте! Времето в никакъв случай няма да е " най-подходящо " ", счита специалистът.

Липса на неизменност

Не спирайте, до момента в който не постигнете това, което желаете. " Повечето от нас са положителни на старта, само че неприятни на финала ", написа Хил. " Хората постоянно са склонни да се отхвърлят, при първи признаци за компликации или проваляне ".

Негативност

" Няма вяра за триумф за хора, които са с отрицателна същина ", написа Хил. " Успехът идва при хора, които упражняват мощ, а силата идва, посредством кооперативните старания на доста хора ".

Ако желаете да забогатеете, позитивните страсти би трябвало да преобладават над отрицателните, счита създателят.

Липса на увереност

Заемете позиция и я отстоявайте. " Анализ на няколко стотин индивида, натрупали благосъстояние над един милион $, свидетелства обстоятелството, че всеки един от тях е имал навика да отстоява позициите си ", написа Хил.

Избирате несъответствуваща половинка

Не се обвързвайте, единствено тъй като времето за това наподобява уместно. Трябва да намерите най-подходящия за вас човек, разяснява Хил. Подборът на погрешен човек, е още една от най-честите аргументи за неуспех.

Не поемате опасности

Да сте деликатни с парите е значимо, да сте прекомерно деликатен обаче, може да има отрицателни последици по пътя към благосъстоянието. " Хората, които не поемат опасности, на процедура получават това, което е останало след другите, а това не е задоволително ", поучава Хил.

Движите с несъответствуващи хора

Богатите се свързват и дружат с други богати. Те се обкръжават от положителни хора, като заобикалят по всевъзможен метод отрицателните. Това не е инцидентно. Ако се движите в " неприятна компания ", то възможностите ви да я надскочите, са минимални.

Стоите на работа, която ненавиждате

" Никой не може да успее в поле, което не харесва. Най-критичната стъпка, с цел да се промотирате като персона, е да изберете работа, която обичате ", счита Хил.

Не стеснявате фокуса си

Фокусът към изграждане на благосъстоянието не трябва да се разсейва, от други по-маловажни цели. " Насочете всичките си старания към постигането на една единствена значима цел ", поучава създателят.

Липса на пристрастеност

Ентусиазмът е сериозен за достигането на крайната цел. Ако нямате възторг в начинанието си, то надали ще е сполучливо.

Затворен сте към нови хрумвания

Бъдете отворени към нови хрумвания и съдействие. " Хората, които са затворени към новите хрумвания, рядко са напредничави и доближават огромни цели ".

Не можете да се кооперирате

Почти никой не може да доближи до крайния триумф напълно самичък и без помощта на екип. Липсата на отзивчиви качества, могат да са сериозна спънка по пътя ви към триумфа.

Чарът и персоналните качества са съвсем толкоз значими, колкото съществуване на тактика

" Хората ненавиждат да се занимават с гадняри ", разяснява предприемачът Марк Кюбан. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР