По първоначална информация, след оглед на мястото от пожарникари, причина

...
По първоначална информация, след оглед на мястото от пожарникари, причина
Коментари Харесай

Неизправен уред е причина за пожара в социалното общежитие в Димитровград

По първична информация, след оглед на мястото от пожарникари, причина за случая е нередовен електрически апарат. Касае се за неволен палеж, оповестяват от ОДМВР-Хасково за Агенция " Фокус ".
При пожара пострадаха леко трима души - двама са обгазени и една жена е с леки изгаряния. Те са били настанени в болница, само че по-късно освободени. Охраната дружно с пожарникари и служители на реда са съумели да изведат бързо всички 23-ма поданици на общежитието, по тази причина няма повече потърпевши. Сигналът подал един от тях към 4 часа тази заран (5 ноември).
Първоначало се предполагаше, че неизгасена цигара може да е предизвикала големите вреди по постройката. Оказа се, че електрическа печка е дала на късо, огънят се е популяризирал безусловно за минути и е изпепелил по-голямата част от постройката.
Изгорял е част от покрива на общежитието, както и няколко стаи. Комисия към този момент е направила оглед и са написани незабавни ограничения за подсилване на постройката.
Общежитието е на над 40 години и в него няма пожароизвестителна апаратура, изясни кметът на обшина Димитровград Иво Димов.
На 6 ноември стартира ремонт на общежитието, като общината ще предприеме нужните дейности, с цел да възвърне постройката, изясни още Димов. Той даде обещание хората да не останат на улицата. Засега тези, чиито стаи са изгорели, са настанени в източното, незасегнато крило на постройката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР