По оценка на британското правителство, през 2020 г. жертви на

...
По оценка на британското правителство, през 2020 г. жертви на
Коментари Харесай

Съвременното робство или култура на страха

По оценка на английското държавно управление, през 2020 година жертви на трафика на хора са станали към 10 000 души. Anti-Slavery International сочи 10 пъти по-висока цифра.

„ Много хора считат, че робството не ги визира и че се случва другаде или на други хора ”, споделя пред Euronews Джъстин Картър, шеф на английската организация за битка с робството Unseen („ Невидими ”). Според нея, актуалното иго визира всички ни – било като плащаме за храната, която ядем, за облеклата, които носим, или за работа, която сами не желаеме да вършим.

Използвайки форми като насилствен труд, в това число в престъпността, както и полова или финансова експлоатаця, модерното иго се цели в хора, уязвими като възраст и имиграционен статус, както и страдащи от пристрастяване или неприятно физическо или психологично здраве. Проблемът е световен, само че по-видим в развитите страни.

Доклад на Държавния департамент на Съединени американски щати сочи, че 75 години след независимостта си, Израел да вземем за пример не дава отговор на минималните стандарти...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР