По отношението ни към мъртвите си личи отношението ни към

...
По отношението ни към мъртвите си личи отношението ни към
Коментари Харесай

По отношението ни към мъртвите личи това към живите. След 7 г. ...

" По отношението ни към мъртвите си проличава отношението ни към живите. Старата поговорка може да звучи тривиално, само че гробищните паркове са един от дълготрайните проблеми, с които се захващаме ", счита столичният кмет.

 

Той изясни, че на новата територия от Общината ще желаят да се направи облагородяване с водоснабдяване и алеи, като това няма да стане бързо, тъй като направена преди година геоложка експертиза демонстрира, че равнището на водите в терена са високи.

 

" Приемането на този парцел е решено от Столичният общински съвет още през 2016 година, само че оттогава до през днешния ден никой не е направил нищо това да се случи. Едни 7 изгубени години! ", показва Терзиев. 

 

" Проблемът обаче с гробищните паркове няма да бъде елементарно решен ", написа той. Столичният кмет разясни, че последното уголемение на Централните гробища ще бъде запълнено до 2025 година, като ще е нужна доста работа за обезпечаване на терени за създаване на спомагателни паркове. Васил Терзиев написа, че незабавно ще се подхващат дейности за възстановяване на контрола върху изпълнителите на дейностите за поддръжка на зелените пространства в гробищните паркове. На среща с компания „ Егида-София “ кметът ще изиска по-организирана и ефикасна защита на гробищата, с цел да спре разрушаването на паметниците и измамите.

 

Терзиев разгласи, че ще внесе отчет с оферти към СОС за смяна на наредбата за гробищните паркове, с цел да бъдат по-ясно разпределени отговорностите за поддръжката на гробищната инфраструктура. 

 

" За доста от тези ограничения обаче ни би трябвало работещ общински съвет. Надявам се след празниците СОС да проработи интензивно по тази и другите значими тематики за софиянци “, написа в умозаключение той.

 

Миналата година групата на „ Патриоти за София " в Столичния общински съвет изиска комисия за проверка на активността в гробищните паркове. В отчета си общинският консултант Карлос Контрера написа, че от време на време в общината и общинския съвет постъпват сигнали и недоволства от жители за нередности и нарушавания както от чиновници на Общинско дружество (ОП) „ Гробищни паркове “, по този начин и от управлението на предприятието, напомня Българска телеграфна агенция.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР