По отношение на разговорите за ротацията за мен са изключително

...
По отношение на разговорите за ротацията за мен са изключително
Коментари Харесай

Денков: Защо да сме съгласни с Борисов? Той все примъква ДПС

" По отношение на диалозите за ротацията за мен са извънредно значими две неща. Първо, ние би трябвало да запазим положителния, градивен звук с госпожа Мария Габриел, както до момента сме го имали, с цел да си имаме доверие, че можем да продължим да работим дружно. Второ, с цел да съществуват държавно управление, парламент, то би трябвало да извършва тази стратегия, за която сме се разбрали още в самото начало, когато беше определено държавното управление, на което съм министър председател. Така че същината на диалозите, и тя е доста повече в Народното събрание, е дали ще има единодушие да се довършат промените, които започнаха преди девет месеца " - това разяснява на брифинг в Народното събрание министър председателят акад. Николай Денков.

Премиерът през днешния ден взе участие в парламентарен надзор и отговори на въпроси на депутатите.

Денков напомни, че когато той и Габриел показаха декларацията си, с която оповестиха основаването на държавното управление, ръководството е било оповестено като взаимно на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. " Това, че по някаква причина господин Борисов непрестанно примъква Движение за права и свободи към съответните решения, е въпрос, който той е решил да реши по този метод. Това не значи, че ние би трябвало да сме съгласни с това ", сподели той.

" По отношение на диалозите с госпожа Габриел, бих споделил, че имаше известна прочувствена реакция от нейна страна, само че сега, в който седнахме дружно, обяснихме какви са причините, какво нея я тормози, какво ние сме имали поради, диалогът влезе в обикновено русло на разискване с причини, както постоянно е било до момента ", описа акад. Денков за диалозите си с вицепремиера за меморандума. Документът бе изпратен първо на Габриел, само че тя разгласи, че няма да го подпише.

" Нека да се върнем 9 месеца обратно и да забележим, че още тогава, а и през идващите месеци, непрестанно имаше полемика дали това държавно управление стабилно може да работи. Оказа се, че през тези девет месеца може да работи. Когато има ясни цели за идващите девет месеца, има всички шансове още веднъж да може да работи и да свърши работа ", съобщи Денков. 

На въпрос на публицист какво е родило това държавно управление след девет месеца, Денков отговори: " Това, което аз видях, е начало на правосъдната промяна, промени в основни закони, които бяха забавени толкоз дълго време, промени в конституцията, конституцията, които дават опция да рестартираме тази система, която явно има доста съществени проблеми. Случаите с Нотариуса и " Осемте джуджета " са това, което виждаме на повърхността. Очевидно е, че има и политически чадър над тези процеси, които виждаме в прокуратурата и правосъдната система. Нашата цел е да знаем, че сме излекували доколкото е допустимо тази система, това няма общо с това какво кафе е пито ". 

Премиерът не се впусна в сравнението на деветте си месеца ръководство с бременност, само че даде друго определение: " Ние непрестанно сме като в един вулкан и се чудим дали да скочим в него ".
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР