По отношение на приказките за хранилки и други доста по-конкретни

...
По отношение на приказките за хранилки и други доста по-конкретни
Коментари Харесай

Премиерът плаши с дело „хората, които твърдят неща за хранилки на правителството от „Лукойл”

По отношение на приказките за „ хранилки ” и други много по-конкретни обвинявания, отговорът е явен – завеждам дело против хората, които настояват такива неща. Това към този момент съм го решил ”, закани се министър председателят Николай Денков. Той е уверен, че „ Лукойл ” ще платят налозите, които дължат за годините.

„ Аз споделям, че това, което сме се разбрали е, че „ Лукойл ” са поели уговорката дължимите суми да бъдат изплатени до края на годината. Всякакво периоди от вида на една седмица още веднъж са някаква дезинформация “, съобщи министър-председателя.

24 октомври 2023, 11:35

Добрев: На „ хранилката “ на „ Лукойл “ са министри и шефове на парламентарни групи, сами се издават

„ В последните няколко дни слушам приписани на мен думи, които в никакъв случай не съм казвал.Правителството и аз не преразказваме законите. Това, че някой е направил калпави закони, не значи, че ние би трябвало да нарушим закона, с цел да осъществим нечии стремежи. Законите би трябвало да се съблюдават “, разяснява Денков. Въпросите за това обаче какъв брой пари чакаме министър председателят препрати към Министерството на финансите и организация „ Митници ”.

Премиерът сподели още, че след предходното решение за редуциране на периода на дерогацията до 1 октомври 2024 година, „ Лукойл “ са пратили  известие, че биха могли да употребяват една опция за признание на разноски при рационализиране и модернизиране на рафинерията.

„ Това значи, че те ще си приспадат дължимите налози за сметка на тези разноски. Това е повода да накарам моя шеф на кабинета да се обади в „ Лукойл “. Още повече, че съгласно юридически специалисти те нямат право да го създадат. Отговорът в този диалог е, че „ Лукойл “ няма да се възползва от тази опция. „ Не, ние ще платиме всички дължими налози в период през тази година, по този начин както са законово заложени, са споделили те “, изясни министър председателят.

За Шенген Денков сподели, че има още дейности, с цел да бъдем признати. „ Трябва да се работи настойчиво и редовно в дипломацията. Вчера на всички срещи и в Австрия ясно обяснихме причините ни и против тях нямаше възражения. Канцлерът сподели, че няма никакви политически искания, има проблем със затворените граници, на които има инспекции сред Австрия и прилежащите страни “, посочи Денков. Разговорът продължава на следващия ден и вдругиден в Брюксел, когато има Европейски съвет, добави Денков.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР