По отношение на ползването на 16 и 17 етаж на

...
По отношение на ползването на 16 и 17 етаж на
Коментари Харесай

Желязков: Минеков няма никакви основания да отнеме централата на ГЕРБ в НДК

По отношение на използването на 16 и 17 етаж на административната постройка към НДК желая да изнеса няколко обстоятелството. Това е постройка, която е частна държавна благосъстоятелност от 2010 година и същата се ръководи от регионалния шеф. Тя не принадлежи към капитала на комерсиалното сдружение НДК, респективно няма никакво касателство с принципал министъра на културата, който и да е той. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание депутатът от във връзка заканите на служебния министър на културата Велислав Минеков да отнеме централния офис на партията в НДК.

,,ПП, като парламентарно показана партия по смисъла на Закона за политическите партии, има право да получи от страната посредством регионалния шеф след решение на Министерски съвет офиси за реализиране на своята активност. Така при започване на тази година, след решение на Министерски съвет, със заповед на регионалния шеф и контракт за основаване правото на прилагане, 16 и 17 етаж се употребяват за период до 10 години. Този контракт е вписан в Имотния регистър'', посочи още той.

Какви са основанията за преустановяване на подобен контракт? Тези учредения са за всички политически партии, които имат парламентарна група в Народното събрание. Първо, това са експлицитни учредения, планувани в закона и единствено при тяхното настъпване може да бъде преустановен подобен контракт, който има вещен темперамент за право на прилагане – неплащане на експлоатационни разноски, преотдаване или преотстъпване на пространствата на трети лица, осъществяване на комерсиална или стопанска активност, както и в случай че партията към този момент не е в Народното събрание. Нито едно от тези учредения не са налице, с цел да може който и да е да си разреши да всява внушения за това, че следва или се кани да пристъпи към дейности за освобождение на пространства, предоставени на политическите партии по реда на закона, обясни пред медиите Желязков.

Няма по какъв начин да пристигна полиция, с изключение на да посети на благосклонност или на посетители след предварителна покана, тъй като единственият способен е регионалният шеф или решение на Министерски съвет. Освен министъра на културата, който няма касателство към тази административна постройка, не виждаме за какво министър Минеков има такава фиксация по тематиката. Ние сме парламентарно показана партия с парламентарна група и си плащаме експлоатационните разноски. Няма никакви учредения да ни се лишава централата, безапелационен бе на финала депутатът от и някогашен транспортен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР