По отношение на Магнитски акт ние нямаме диспут с Европейската

...
По отношение на Магнитски акт ние нямаме диспут с Европейската
Коментари Харесай

Въпросите по българския списък след интервюто на Стефан Янев

" По отношение на Магнитски акт ние нямаме дебат с Европейската комисия. Въпросите им са уточняващи. Когато приказваме за спомагателни имена, имаме две писти на деяние. Едната опция е американското държавно управление да добави нови имена. Аз не съм чувал, че такова нещо следва. Държавните и общински компании да бъдат внимателни. Българският лист към този момент си изигра ролята ", сподели във вторник сутринта министър председателят Янев пред Нова тв.

В тези 3 реда има най-малко 2 лъжи, споделя в собствен разбор уеб сайтът. Според него едната е, че не бил чувал да се готви второ издание на листата. Съединени американски щати най-официално осведомиха за това на среща с българския дипломат във Вашингтон, а точно за този пост - първи наш посланик в американската столица готвят Янев след края на служебното му премиерстване, в случай че не се случи нещо сензационно.

Още повече, най-важният му министър - финансовият, преди броени дни откровено и персонално сподели, че чака втория лист Магнитски напълно скоро.

Втората посочена от 19min.bg лъжа е, че " българският лист " бил приключил работа, " изиграл ролята ", както по-сполучливо съобщи министър председателят. Каква по-точно е тази роля обаче не показа, за какво ли?

" И по-важният въпрос: Защо липсват общо най-малко 163 лица и компании, свързани с този един от тримата основни герои в листата? ", пита 19min.bg и продължава с въпросите:
Защо в този лист на обвързваните лица не участват да вземем за пример синът и дамата на Васил Божков? Защо липсват директни и транспарантни сътрудници в бизнеса му като Интралот на милиардера Кокалис с нейното 49-процентно съдружничество в Еврофутбол и Евробет, които са извадени от листата 6 дни след публикуването му - на 15 юни, като се цитира " прекъсната съгласуваност "? Тя обаче е присъща за значително от останалите - от Цветомир и Боян Найденови, поради чиито свидетелства Божков беше посочен от Съединени американски щати и дори имат документ от служебното Министерство на вътрешните работи на Рашков за липса на съгласуваност с него, до Сашо Майонезата, който над петилетка няма общо с хазартния необут, но те остават в позорящия лист - на какво съображение са вътре? Как е допустимо в така наречен български лист да участва единствено един брат Ганев, в случай, че и двамата братя са съдружници на хазартния необут? Защо в бг листата има хора и компании, които повече от 5 години нямат нищо общо с хазартния необут? Това пък повдига тематиката за какво при 1-годишен американски небосвод, в българския лист той е 5-годишен? На каква нормативна и друга база? Защо държавното управление му не си мръдна пръста за същинска проваксинационна акция, знаейки още през пролетта, че иде нова корона-вълна, та и пусна безотговорно всевъзможни неимунизирани туристи украинци и молдовци - това са най-изостаналите по този индикатор страни на континента, и резултатът е налице: в този момент болестта плъзна от морето и там е взрив - Бургас с неговото най-малко 6 пъти по-малко от софийското население е с на процедура еднакъв брой инфектирани на ден? Защо тази власт позволи взрива на енергоцените, спирайки държавната Марица и чудесно знаейки какво ще последва? Защо не осветли протичащото се с съветския газопровод и държавните енергийни сдружения? Защо не спря корупционните екостикери - противозаконни и ненужни, а както се оказа - и дефектни, които подвигат с 20 лева цената на автопрегледите, без да основават услуга? Защо назначава отстранени за съмнения в корупция фрагменти и цели фамилии и то в най-ресурсните ресори?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР