По отношение на част от назначенията на областните дирекции и

...
По отношение на част от назначенията на областните дирекции и
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Йоловски в електронното управление - сянка върх...

По отношение на част от назначенията на регионалните дирекции и във връзка с местите избори министрите на вътрешните работи и на електронното ръководство изгубиха моето доверие, съобщи Денков, представен от Българска телеграфна агенция.

" Ако министър Стоянов остане на поста, това би хвърлило сериозна сянка върху честността на изборите, имам аргументи да го кажа ", сподели министър председателят.

 

" Винаги съм казвал положителни думи във връзка с работата във връзка с Шенген. Искам да подчертая, че в екипа му има още много хора, които свършиха доста добра работа ", изясни той. " Миналата седмица помолих за локалните избори да се направи една информация до каква степен се е водила битка с пазаруването на гласове. Отговорът, който получих от една от службите, беше: " Все едно, че нямаше избори ". С други думи, нищо не е опитано да се направи в битката против пазаруването на гласове ", разяснява Николай Денков.

 

Ще повеждам диалози с доста хора, на въпрос дали би поканил министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов в служебния кабинет. Не знам обаче дали пък няма укор, че и той е политическо лице, сподели тогава той и добави, че Калин Стоянов е специалист в региона, такива има и други. 

 

" Изненадаха ме опитите да се каже, че Димитър Главчев няма връзка с ГЕРБ, това е неуместно ", разяснява през днешния ден Николай Денков във връзка претендента за длъжностен министър-председател.

 

" Разчитам, че той има своя престиж и ще направи състав на кабинет, който не буди подозрение за едни почтени избори. Честните избори няма по какъв начин да се проведат с хора, на които няма доверие, а някои са изгубили това доверие ", съобщи Денков.

 

" Трябва да се обединим още веднъж, аз ще направя всичко допустимо да оказа помощ да идващия министър-председател по най-бързия метод страната да продължи по пътя на промените ", добави Денков. " Нямаме определени членове на антикорупционната комисия, нямаме работещ антикорупционен орган, тъй като работата на Народното събрание от януари до момента в тази област спря. Трябва да се върнем на пистата на промените, в случай че желаеме да има доверие към България ", сподели още министър председателят в оставка.

" Ще направя всичко допустимо, с цел да може служебното държавно управление да се образува ", сподели Денков. Той посочи, че Димитър Главчев не го е търсил.

 

Според него процесите, които видяхме през последните два месеца, още веднъж слагат въпроса накъде ще се развива България.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР