, по определение на българските сеизмолози, е в много сеизмичен

...
, по определение на българските сеизмолози, е в много сеизмичен
Коментари Харесай

Доц. Трифонова от БАН обяви има ли опасност за България след зверския гръцки трус

, по определение на българските сеизмолози, е в доста сеизмичен регион и е усетено съвсем в цяла България - по високите етажи на постройките. Това разяснява пред Българска телеграфна агенция доцент Петя Трифонова - заместник-директор на Националния институт по геофизика, геодезия и география на Българска академия на науките.

Тя посочи, епицентърът на земетресението е на към 550 километра от София. ". Опасност за страната ни от това земетресение няма, тъй като сме задоволително надалеч от епицентъра му ", изясни доцент Петя Трифонова.

По думите й данните за земетресението, избрани от сеизмолози от разнообразни страни, варират от 6,5 до 7 по скалата на Рихтер.

"Епицентърът на земетресението се намира в морето - югозападно от Измир, на границата сред Турция и Гърция ", изясни доцент Петя Трифонова. Тя заяви, че към този момент има над 10 следващи земетресения с магнитуд над 4.

"Това е доста мощно земетресение и евентуално ще има вреди и ранени в Турция ", предвижда заместник-директорът на Националния институт по геофизика, геодезия и география на Българска академия на науките.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР