По окончателни данни на Националния статистически институт през 2018 г.

...
По окончателни данни на Националния статистически институт през 2018 г.
Коментари Харесай

НСИ: Бюджетният излишък е 1.8% от БВП

По дефинитивни данни на Националния статистически институт през 2018 година институционален бранш „ Държавно ръководство “ регистрира бюджетен остатък от 1 921 млн. лева, или 1.8% от Брутният вътрешен продукт. Това оповестиха от Националния статистически институт (НСИ).

Излишъкът в подсектор „ Централно ръководство “ е в размер на 1 667 млн. лева, или 1.5% от Брутният вътрешен продукт . Подсектор „ Местно ръководство “ е осъществил остатък от 150 млн. лева, а подсектор „ Социалноосигурителни фондове “ - остатък от 104 млн. лв..

Дългът на България за 2018 година е в размер на 24 431 млн. лева, или 22.3% от Брутният вътрешен продукт, оповестиха от Национален статистически институт.

Статистическата информация за активността на институционален бранш „ Държавно ръководство “, в това число за дълга, недостига и остатъка, се изготвя по хармонизирана методология на Европейски Съюз. Всяка страна членка по правилник дава на Евростат (ЕК) предварителни данни за дефицита/излишъка и дълга за отчетната година към 31.03. на идната година и дефинитивни данни - към 30.09. на идната година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР