По обяд центърът на Ямбол е почти пуст заради опасните

...
По обяд центърът на Ямбол е почти пуст заради опасните
Коментари Харесай

Заради опасните горещини: Фирми в Ямбол промениха работното време

По обяд центърът на Ямбол е съвсем запустял поради рисковите жеги. За сметка на това, хората са в заведенията навън, където търсят сянка и хладина.

Много от компаниите смениха работното време на чиновниците си, с цел да запазят здравето им. 40 служащи от общинското озеленяване стартират работа още в 6 ч. поради рекордните жеги.

Д-р Венелин Стаменов отваря кабинета в 7 ч., с цел да не идват пациенти в следобедните часове. " Гледаме да оберем по-възрастните и тези, които са на работа заран ", изясни персоналният доктор. Освен наложителните дезинфектанти, пред медицинските кабинети има и минерална вода за пациентите.

Промяна в кръвното, световъртеж и главоболие са най-честите недоволствата в жегата.

" Да носят шапка, да носят по-широки, светли облекла, приложимост на повече течности, това е в общи линии, както и да се заобикаля физическото натоварване ", поучава лекарят.

Някои търсят избавление у дома и рядко излизат, изключително при 41 градуса. А други са привикнали с рискови температури.

" Аз пребивавам в Лас Вегас и 45 градуса е обикновено за летния сезон,така че не ме впечатляват ", споделя Милен Минчев.

От Спешната помощ предизвестяват хората да не излизат в следобедните часове.

Заради горищените Община Ямбол разкрива пунктове за гратис разпределяне на минерална вода на няколко места в града.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР