По обвинителен акт, внесен в съда от Окръжна прокуратура –

...
По обвинителен акт, внесен в съда от Окръжна прокуратура –
Коментари Харесай

Млад мъж беше осъден ефективно за многократно теглене на пари от чужди банкови карти, откраднати от дома на семейство от Варна

По обвинителен акт, импортиран в съда от Окръжна прокуратура – Варна, 33-годишен мъж, употребявал непознати платежни принадлежности без знанието и разрешението на титулярите им, при изискванията на продължавано закононарушение, беше приет за отговорен и получи дейно наказване. А.Д. бе наказан с " отнемане от независимост “ за период от две години при първичен непоколебим режим на изтърпяване и с санкция в размер на 5000 лв..

Делото се гледа по реда на съкратеното правосъдно произвеждане, заради което наложеното наказване на мъжа беше понижено с една трета. Наблюдаващият случая прокурор ще внесе митинг против размера на наказването, като ще упорства за установяване на по-тежко такова. С оглед многократното наказание на лицето за осъществени тежки умишлени закононарушения, измежду които опит за ликвидиране и бягство от пандиза, както и метода на осъществяване на закононарушението и многочислените нерегламентирани тегления на стойност над 5000 лв., прокурорът по случая смята, че наложеното наказване е занижено.

Мъжът беше предаден на съд за това, че на 5 март 2020 година проникнал в частен дом, намиращ се във вилна зона край града, като задачата му била да извърши кражба. Въпреки, че притежателите на къщата били в градината, той не се тормозил да тършува. В един от шкафовете, които ревизирал, намерил мъжка чантичка. В нея имало документи и две банкови карти дружно с ПИН кодовете за тях. А.Д. ги взел и малко по-късно напуснал парцела, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

За интервала от 18:55 часа на 5 март до 11:40 часа на идващия ден 33-годишният мъж обиколил няколко банкомата във Варна, като осъществил голям брой сполучливи и несполучливи интервенции с непознатите банкови карти. От едната съумял да изтегли 2091,80 лв., а от другата – 2011,20 лв..

Междувременно притежателите на платежните принадлежности открили неналичието им и съобщил за кражбата на движимостите си. Подали сигнал в банката, чиито услуги употребявали, с цел да деактивират банковите им карти. Така, при следващия опит да бъдат изтеглени пари през тях, пластиките останали в банкомата.

Присъдата предстои на въззивна инспекция в 15-дневен период от Апелативен съд – Варна. Протестът ще бъде импортиран в законоустановения период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР